Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

13 maart 2007:

Presentatie plannen `zwembadlocatie' tijdens oriëntatieavond commissie Ruimte

BARENDRECHT (dinsdag 6 maart 2007) ­ De gemeente Barendrecht gaat op de oude zwembadlocatie `het Keerpunt' circa 110 woningen realiseren voor jongeren, starters en senioren. Om tot een creatief ontwerp te komen heeft de gemeente een ontwerpprijsvraag uitgeschreven. In totaal zijn er 13 ontwer- pen ingediend. Uit deze 13 ontwerpen heeft een beoordelingscommissie van deskundigen 5 ontwerpen geselecteerd. Deze ontwerpen zijn op woensdagavond 14 februari besproken met een geselecteerde groep Barendrechtse inwoners. De vijf ontwerpen worden tijdens de openbare oriëntatieavond van de commissie Ruimte op 13 maart gepresenteerd. Iedereen die geïnteresseerd is in de ontwerpen is die avond van harte welkom.

Tijdens de oriëntatieavond op 13 maart houden de vijf bedrijven die een voorstel hebben ingediend een korte presentatie over hun ontwerp. Tevens presenteren de bewonerscommissie en de interne beoordelingscom- missie hun top vijf aan de commissie Ruimte. De vergadering is openbaar en start om 20.00 uur in de raad- zaal. Een definitief voorstel voor de ontwikkeling van de zwembadlocatie wordt naar verwachting in april aan de commissie Ruimte en vervolgens aan de raad aangeboden.

De gemeente heeft ook bewoners bij het proces van ontwikkeling van de zwembadlocatie betrokken. Op 14 februari is een rondetafelgesprek georganiseerd waaraan 11 bewoners deelnamen. Tijdens deze avond heb- ben zij de ontwerpen beoordeeld op onder andere uitstraling, passendheid in Barendrecht, de omgeving en functionaliteit. De bewoners zijn een doorsnee van de Barendrechtse bevolking en zijn door een onderzoeks- buro geselecteerd en benaderd. Aan het eind van het gesprek hebben de bewoners de vijf ontwerpen beoor- deeld en aangegeven welk voorstel zij het hoogst waarderen. De interne beoordelingscommissie heeft even- eens van de vijf ontwerpen een top 5 samengesteld. Deze beoordelingscommissie is samengesteld uit des- kundigen op het gebied van ondermeer volkshuisvesting, stedenbouw en financiën. Wethouder Bas Nooten- boom (Ruimtelijke Ordening) is voorzitter van de beoordelingscommissie. De ontwerpen zijn door de beoorde- lingscommissie beoordeeld op diverse aspecten zoals inpassing in de omgeving, opbrengsten en het woning- bouwprogramma.

Noot voor de pers,