Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Jong Nederlands mentalent presenteert zich op de Equitana


01/03/2007

Hengelo/ Haiterbach-Beihingen, 1 maart 2007
Op dinsdag 13 maart staat de internationale tweejaarlijkse paardensportbeurs Equitana geheel in het teken van de mensport. Op het programma staat onder meer de Kühnle Kinder Kutschencup, waarin kinderen van bekende internationale menners het tegen elkaar opnemen.

Het jeugdige Nederlandse mentalent is sterk vertegenwoordigd in Essen. De 9-jarige Rodinde Rutjens, dochter van Riny en Jolanda, neemt voor de tweede keer deel met haar tweespan pony's en hoopt natuurlijk haar tweede plaats van 2005 te verbeteren! Ook Eva de Lange, dochter van tweespan ponyrijder Gerard de Lange, komt aan start met haar pony. De 15-jarige Jeannette Chardon neemt deel met het Haflingervierspan van Bert van Lent. Tijdens de Equitana zouden de zoons van de sportieve rivalen Michael Freund en Ijsbrand Chardon het voor het eerst tegen elkaar opnemen, maar Bram Chardon brak vorige week zijn sleutelbeen tijdens de skivakantie waardoor deze ontmoeting uitgesteld moet worden. Bram's plaats wordt ingenomen door zijn 11-jarige zusje Edith.

Om 12.45 uur begint de wedstrijd, waarin elf kinderen aan start komen met een enkel,- twee,- of vierspan pony. De Nederlandse deelnemertjes moeten het opnemen tegen onder meer Anna en Jan Sandmann en Niels en Sven Kneiffel.
In tegenstelling tot eerder bericht worden niet de rijtuigen, maar de prijzen voor deze wedstrijd aangeboden door de bekende Duitse koetsenbouwer Kühnle.

Om 16.00 uur binden binden bekende menners als Michael Freund, Christoph Sandmann, Rainer Duen, Daniel Würgler, Petr Vozáb en Pepi Leibetseder de strijd met elkaar aan in de USG Fahrsportcup. Meer informatie: www.kuehnle.de of www.equitana.de

www.kuehnle.de

Rodinde Rutjens werd in 2005 tweede op de Equitana