Ingezonden persbericht


debalie presenteert

Morele Seks
Seksuele moraal 2007: iedereen strak & sexy?

de Balie | dinsdag 13 maart | 20.30 uur

Alles is seks en iedereen kan en móet tegenwoordig strak & sexy zijn. Geloven wij - twintigers en dertigers van nu - nog in vrije seks als ideaal, als 'bevrijding'? Of zijn we stiekem weer burgerlijk geworden en hoeft het allemaal niet zo nodig?

70|80 discussieert in het programma Morele Seks over de seksuele moraal en opvattingen van jonge mensen in deze geseksualiseerde wereld. We stellen de vraag wat deze generatie heeft gevormd en hoe twintigers en dertigers hun eigen seksualiteit beleven. Een avond met prikkelende beelden, spannende muziek, uiteraard veel discussie en een aantal uitgesproken gasten.

Seksuoloog Goedele Liekens heeft bij veel twintigers en dertigers een bijdrage geleverd aan hun voorlichting door haar mediaoptredens in de jaren tachtig en negentig. Myrthe Hilkes creëerde opschudding binnen en ver buiten de hiphop-scene met haar kritische artikelen over (te) seksuele videoclips. Cabaretière Kristel Zweers trekt op het ogenblik volle zalen met haar show Onschuldig, waarin ze op een vlijmscherpe wijze haar irritaties uit over onze geseksualiseerde samenleving. Ook schrijver Oscar Kocken deelt zijn visie op seks en liefde. Verder veel sprekend beeldmateriaal en een heuse paaldansact. De avond wordt gepresenteerd door Farid Tabarki (MTV Coolpolitics).

Na afloop kan het vuur van Morele Seks zijn ontlading vinden op de klanken van DJ Sjam. Er mag uiteraard flink geflirt worden in het Baliecafé. Iedereen is welkom: mannen, vrouwen, homo's, hetero's, twintigers, dertigers, ouders, moslims, christenen, monogamen en polygamen.

Wat is 70|80?
70|80 is een Balie-serie over het wereldbeeld van de generatie geboren tussen 1970 en 1989. Twintigers en dertigers van 2007 komen vanzelf aan de macht. Zij zullen de bestuurders van multinationals zijn, de leiders van het land, de romanschrijvers en de opiniemakers. Dat roept de vraag op wat het gedeeld geheugen van die generatie is; welke ijkpunten zullen de leidende rol gaan spelen in hun denken over goed en kwaad?

Praktisch:
Waar: De Balie | Kleine-Gartmanplantsoen 10 | 1017 RR Amsterdam | (020) 553 51 51 Reserveren: De Balie (020) 553 51 00 (openingstijden kassa: op werkdagen van 17.00 uur t/m 21.00 uur. Kaarten zijn ook te koop en te reserveren via de website www.debalie.nl/agenda) Kijk ook op: www.generatie7080.nl