Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 februari 2007

Het verhaal van God bij Kok verschenen

Deze week verschijnt bij uitgeverij Kok te Kampen het boek Het verhaal van God van Robert Winston. Een baanbrekend boek over de ontmoeting tussen wetenschap en religie door de eeuwen heen. Het boek neemt je mee op een reis door de tijd, dwars door continenten en culturen heen.

Het verhaal van God is een boek zowel over wetenschap als over geloven, te beginnen bij de primitieve beleving van het geloof van onze voorouders en eindigend met een levendige beschrijving van het geloof in deze moderne tijd.

Winston schrijft vanuit een uniek perspectief: als gerenommeerd wetenschapper én orthodoxe jood. Op een prikkelende en soms verrassend persoonlijke manier is dit boek een geslaagde poging om de spanning tussen wetenschap en godsdienst weg te nemen.

Tv-presentator Winston
Lord Robert Winston is in Groot-Brittannië bij het grote publiek vooral bekend als televisiepresentator van diverse Britse populair-wetenschappelijke programma's en een van de bekendste wetenschappers op het gebied van de menselijke vruchtbaarheid. Hij is als professor verbonden aan de Universiteit van Londen.

IKON tv-documentaire
Vrijwel gelijktijdig met het verschijnen van Het verhaal van God wordt bij de IKON de gelijknamige BBC tv-documentaire uitgezonden. De uitzendingen vinden plaats op 13, 20 en 27 maart a.s., Nederland 2, om 22.50 uur

www.kok.nl

Noot voor de redactie -