Ingezonden persbericht


Overeenkomst Norman/SHARK en SURFdiensten voor GFI-software in het onderwijs

Norman/SHARK en SURFdiensten hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren van GFI-software aan alle onderwijsinstellingen in Nederland. Hierdoor komen tal van software-oplossingen voor netwerkbeveiliging en netwerkbeheer voor scholen en universiteiten beschikbaar.

GFI is een toonaangevende ontwikkelaar van software voor netwerkbeveiliging, inhouds-beveiliging en messaging. Mede dankzij haar vele malen bekroonde technologie helpt GFI bedrijven en instellingen over de gehele wereld om maximale beveiliging, continuïteit en productiviteit te bewerkstelligen.

"De nieuwe overeenkomst behelst alle producten die GFI aanbiedt", aldus sales manager Hans Roodenburg van Norman/SHARK. "Omdat wij al vele jaren via SURFdiensten onze anti-virussoftware en anti-spyware aanbieden, wilden wij graag een stap verder gaan door het portfolio van GFI aan te bieden. Wij weten dat onderwijsinstellingen met dezelfde beveiligingsrisico's te maken hebben als bedrijven. Systeembeheerders moeten spam en virussen weren, maar bijvoorbeeld ook toezicht kunnen houden op het gebruik van media players, USB-sticks en andere opslagmedia die gebruikt kunnen worden om netwerkinformatie te manipuleren of om ongeoorloofde informatie op het netwerk te plaatsen. GFI biedt hiervoor prima oplossingen en was bovendien bereid een bijzondere regeling met ons en SURFdiensten te treffen".

In de overeenkomst worden alle GFI-producten aangeboden inclusief technische ondersteuning en software-upgrades. Productinformatie over alle GFI producten is te lezen op: http://www.norman.com/Product/GFI_Beveiliging_en_Beheer/nl

"SURFdiensten heeft inmiddels een langdurige relatie met Norman/SHARK, waarbinnen SURFdiensten in de gelegenheid gesteld wordt om de producten en diensten van Norman/SHARK aan de doelgroep, "Het Onderwijs binnen Nederland en België" aan te bieden. Met het aanbieden van de GFI producten is weer een belangrijke stap gezet, niet alleen in de uitbreiding van de overeenkomst, maar met name in de uitbreiding van het aanbod van hoogwaardige kwaliteitsproducten", aldus Leen Vis, Licentiemanager namens SURFdiensten.

De overeenkomst die Norman/SHARK en SURFdiensten hebben gesloten, is voor een periode van drie jaar. Via SURFdiensten nemen APS IT-diensten en SLB diensten ook deel aan de overeenkomst.

GFI is opgericht in 1992 en heeft kantoren in Malta, Londen, Raleigh, Hong Kong, Adelaide, Hamburg en Cyprus die wereldwijd meer dan 160.000 installaties ondersteunen. GFI heeft meer dan 10.000 partners over de hele wereld. GFI heeft als Gold Certified Partner een strategisch partnerschap met Microsoft en is lid van diverse ontwikkelingsgroepen, waaronder het Exchange Server JDP-programma. Microsoft heeft GFI zowel de Winning on Windows Award als de Microsoft Fusion award toegekend.

SURFdiensten is al 15 jaar een begrip op het gebied van ICT in het onderwijs. Sinds de oprichting heeft SURFdiensten zich bewezen als intermediair tussen ICT en het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Inmiddels heeft SURFdiensten meer dan 150 SURF-licenties afgesloten met zo'n 130 aanbieders op het gebied van software, digitale content en diensten. Naast het hoger onderwijs in Nederland kunnen ook musea, bibliotheken, grote technologische instituten en Universitair Medische Centra in Nederland en hogescholen en universiteiten in België profiteren van het aanbod van SURFdiensten.

Norman/SHARK B.V. is opgericht in 1992. Als onderdeel van de Noorse holding Norman is Norman/SHARK uitgegroeid tot het grootste antiviruscentrum in de Benelux. Norman levert voornamelijk anti-virussoftware, maar ook antispam- en antispyware-software, remote desktop support tools en biometrische USB sticks. Hiernaast biedt Norman een aantal services zoals datarecovery, data erasure en computer forensics. Norman/SHARK en SURFdiensten hebben reeds contracten voor het leveren van Norman Virus Control software en Norman Ad-Aware software.

Norman/SHARK B.V. | Contactpersoon: Dhr. H. Roodenburg - Sales Manager Norman/SHARK B.V. | sales@norman.nl | Postbus 159, 2130 AD Hoofddorp | Tel.: 023-78 90 233 | Fax: 023-56 13 165| www.norman.nl.