Gemeente Weert

9 maart 2007

Start bouw deze zomer verwacht

REALISATIE BREDE SCHOOL EN SPORTHAL OP VOORMALIG
WML-TERREIN IN WEERT VORDERT GESTAAG

De plannen tot realisatie van de brede school 'Aan de Bron' en een sporthal op het voormalige WML-terrein aan de Graafschap Hornelaan/Maaslandlaan in Weert vorderen gestaag. De verwachting is, dat nog voor de zomervakantie een bouwvergunning kan worden afgegeven en dat na de zomervakantie met de bouw kan worden begonnen.

Ter voorbereiding van een en ander wordt de komende week het hoogst noodzakelijke groen verwijderd op het toekomstige bouwterrein. In een latere fase (2008) wordt het overige groen betrokken bij het realiseren van een nieuw inrichtingsplan voor het totale gebied. Zoals met de omwonenden is afgesproken presenteert de gemeente in de 2e helft van april a.s. het definitieve inrichtingsplan aan de buurt.

In het plangebied zijn archeologische vondsten gedaan. In overleg met de Provincie Limburg zal de herkomst worden vastgesteld van de diverse gevonden voorwerpen en fragmenten. Ook wordt bezien hoe die middels conservering voor de toekomst kunnen worden behouden. De provincie heeft het gebied als zoekplek voor historische zaken inmiddels vrijgegeven om daar de nodige werkzaamheden te kunnen verrichten ter voorbereiding van de bouw.

De planning voorziet erin, dat de nieuwbouw van school en sporthal in de late herfst van 2008 wordt opgeleverd. Of dat gehaald wordt is mede afhankelijk van de weer- en werkomstandigheden in de winterperiode 2007/2008. Het in gebruik nemen kan aansluitend hieraan nog vóór eind van 2008 zijn beslag krijgen.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.054 JN


---- --