Ingezonden persbericht


LANCOM kiest SDC Logistics als nieuwe value-added distributeur

Tilburg, 9 maart 2007 - LANCOM Systems heeft SDC Logistics in Doetinchem aangesteld als nieuwe value-added distributeur. Een en ander past in de doelstelling van LANCOM om het verkoop netwerk in de Benelux in 2007 verder uit te breiden. Dit met het oog op de ambitieuze groeidoelstelling van het bedrijf. LANCOM streeft naar een groei van 50 procent in Nederland in 2007.

SDC Logistics is de vierde distributeur van LANCOM in Nederland. Het Doetinchemse bedrijf is gespecialiseerd in traditionele en VoIP-telefonie en levert aan resellers een compleet assortiment van hard- als software. Door zijn jarenlange praktijkervaring is SDC Logistics in staat telecom- en IT-bedrijven deskundig te ondersteunen op het technische en commerciële vlak. Het bedrijf biedt een breed portfolio van merken, waaraan het nu de producten van LANCOM Systems toevoegt.

Jan Buis, country manager Benelux bij LANCOM: "Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met SDC Logistics. Deze partij heeft uitgebreide expertise op het snijvlak van data- en spraakcommunicatie en dat sluit uitstekend aan bij onze producten. Voor LANCOM Benelux is 2007 een cruciaal jaar waarin we flink willen groeien. De samenwerking met SDC Logistics zal daaraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren."

Jan Kloos, managing director van SDC Logistics zegt over de samenwerking: "We zijn voortdurend op zoek naar producten die ons bestaande portfolio op spraak- en datagebied aanvullen. Daarbij zijn we met name geïnteresseerd in producten uit Duitsland die garant staan voor degelijkheid en betrouwbaarheid. LANCOM past met zijn portfolio naadloos bij dat van SDC Logistics. We kijken dan ook met vertrouwen en enthousiasme uit naar deze samenwerking."

*****
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl