Nederlands Uitgeversverbond

Amsterdam, 8 maart 2007

Op 8 maart 2007 presenteerde de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW) van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) de resultaten van de trendverkenning naar B2B Mediabestedingen 2007-2008.

Het is de eerste keer dat een dergelijk branchebreed en toekomstgericht onderzoek onder B2B-adverteerders en mediabureaus is gehouden. Klik hier voor de belangrijkste conclusies van het onderzoek.

Het eerste exemplaar van het rapport is op 8 maart aangeboden aan de heer F.C. Cornelis, vice-voorzitter van de Bond van Adverteerders en van het NIMA, voorzitter van de Stichting IDBC (Stichting Interactieve Digitale Beeldscherm Communicatie) en Managing Director Group Marketing & Communications Randstad Holding.

Met de komst van web 2.0 ontstaan er naast adverteren in vaktijdschriften, voor adverteerders en B2B-uitgevers steeds meer en nieuwe mogelijkheden om marketing te bedrijven. In het kader daarvan gaf de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap eind 2006 aan onafhankelijk bureau Ithaka Marktanalisten bv opdracht om de ontwikkelingen in mediakeuzes in de B2B-markt in de komende twee jaar in kaart te brengen.

Door onderzoek wordt duidelijk in hoeverre individuele signalen van adverteerders duiden op een trend. De onderzoeksresultaten maken klip en klaar, dat de verschuiving naar online en interactief adverteren zich momenteel ook in de B2B-markt snel en in vrijwel alle branches voltrekt. Ook wordt inzichtelijk van welke online-kanalen de adverteerder de hoogste verwachtingen heeft en welke ondersteuning hij daarbij van de B2B-uitgever verwacht.

De Groep UVW vertegenwoordigt het belangrijkste deel van de uitgevers van vakinformatie in Nederland. Gezamenlijk zijn de leden naar schatting verantwoordelijk voor 90 procent van de B2B-mediabestedingen in vaktijdschriften.

Het volledige onderzoeksrapport B2B mediabestedingen 20072008, een verkennend onderzoek naar trends in bestedingen in B2B-media is hier voor leden beschikbaar en - kosteloos - aan te vragen via uvw@nuv.nl.
---

Voor meer informatie over het onderzoek en de rapportage kunt u contact opnemen met Nineke van Dalen, secretaris Groep UVW, telefoon 020 - 430 91 65; e-mail n.vandalen@nuv.nl.