Gemeente Weert

6 maart 2007

FEESTELIJKE PRESENTATIE 'OP DE KEPER BESCHOUWD'

Burgemeester J. Niederer overhandigt op 9 maart a.s. aan mevr O. Wolfs, lid van het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg, het eerste exemplaar van deel 1 van de driedelige serie 'Op de keper beschouwd: een geschiedenis van Weert'. De overhandiging vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Paterskerk aan de Biest 43 te Weert. Start van het programma is om 15.00 uur.

Naast een korte uitwijding over het onderzoek door auteur Jean Coenen en de presentatie zelf zullen vrijwilligers van het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven zorg dragen voor een luchtige, maar ook historisch verantwoorde aankleding van deze gebeurtenis. Dat doen ze ondermeer met wat zij zelf omschrijven als een Žklere-schouwŽ.

Drie tijdvakken
'Op de keper beschouwd: een geschiedenis van Weert' is de titel van de serie boeken die de geschiedenis van Weert gaat beschrijven vanaf de prehistorie tot aan 1997, de fusie met Stramproy. Auteur is de in Maasbracht woonachtige drs. Jean Coenen. Deel 1 behandelt de prehistorie tot aan de onthoofding van de graaf van Horn in 1568, deel 2 gaat in op de periode van 1568 tot 1815 en verschijnt medio 2008. Deel 3 tenslotte behandelt de periode van 1815 tot 1998 en zal eind 2009 uitkomen.

Waar te koop?
Voorinschrijvers kunnen op die middag het boek afhalen. Vanaf 16.00 uur die middag zal het boek dan ook in boekhandels o.a. in Weert, Budel en Nederweert, het gemeentemuseum en gemeentearchief Weert én het VVV-kantoor in Weert te verkrijgen zijn.

Noot voor de redactie,

Gemeente Weert