FEM Business: Opmars van de nerds / Heineken op overnamepad

Donderdag 8 maart 2007


----------
Deze week in FEM Business (week 10, vanaf vrijdag 9 maart in de kiosk)

Opmars van de nerds

Harde bèta's worden met dag onmisbaarder in het bedrijfsleven. Producten worden complexer, risico's groter. Alleen met een kloeke wiskundeknobbel zijn ze nog te overzien. De quants rukken op.

Heineken op overnamepad

De grootaandeelhouders van de bierbrouwer hebben het fundament gelegd voor een grote overname. Met 6,5 miljard euro achter de hand is Heineken sterk genoeg om een andere grote speler te kopen.

Gulzige investeerders

Private equity ligt flink onder vuur. Media beschrijven de investeerders als een plaag voor het bedrijfsleven. Is het inderdaad zo erg? Een verhaal over dure adviezen en hoge dividenden.

Chinese toestanden

Het Jaar van het Varken is slecht begonnen op de financiële markten. Na de mini-kracht in Sjanghai gingen beurzen wereldwijd onderuit. Waarom hebben beleggers hun zenuwen zo slecht onder controle?

Biobrandstof is booming

De fabrieken die biodiesel en ethanol maken, schieten als paddenstoelen uit de grond. De markt voor biobrandstof groeit razend snel. Waarom olifantenkeutels een zegen zijn voor uw auto.

Verder in FEM Business:


* Verveling bestaat niet in Kuala Lumpur

* Tom Barnicoat verlaat Endemol. Waarom?

* Ketchupkoning Heinz presteert weer goed.
* Treft het rookverbod voor de horeca ook coffeeshops?
* Oost-Europa blieft de euro niet meer.

Informatie:
Arne van der Wal 06 22 31 37 18 / Jean Dohmen 06 520 370 25 / 020.515.98.52 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.