Landschap Noord-Holland

Persuitnodiging

Castricum, 28 februari 2007

Overhandiging Er-op-uit-gids Noordkop aan gedeputeerde Schipper

Eén gids voor alle buitenactiviteiten in de Kop

Vrijdag 9 maart overhandigen de gezamenlijke natuurorganisaties en de VVV Kop van Noord-Holland de Gids "Er op uit in de natuur in de Kop van Noord-Holland 2007" aan gedeputeerde van de provincie Noord-Holland H. Schipper. De gids verscheen vorig jaar voor het eerst en voorziet in een grote behoefte. De kleurrijke brochure nodigt iedereen uit de rijke en afwisselende natuur alleen of samen met een deskundige gids te ontdekken. Kop & Munt maakte de uitgave financieel mogelijk.

De Er op uit brochure bevat, in het Nederlands en in het Duits, een korte beschrijving van de belangrijkste natuurgebieden en geeft een opsomming van alle excursies in die gebieden. Nieuw is dat er ook activiteiten in cultuurmonumenten in staan. Handig is de bijgevoegde kaart met alle natuurgebieden, de excursie-vertrekpunten, de VVV's en de beste vogelkijkpunten. Het excursieaanbod is zeer gevarieerd. Zo kan men in het Zwanenwater ruiken aan welriekende nachtorchissen, langs de kust op zoek gaan naar trekkende beflijsters, bij Natuurinformatiecentrum Balgzand prutten in de wadbodem en bij Fort Erfprins meedoen aan een oeverzwaluwentelling. Door de samenwerking tussen de 'groene groepen' en de VVV's uit de Kop wordt een brede groep belangstellenden geprikkeld om mee te gaan, in alle jaargetijden, gewapend met kijker, loep of vangnet. Lopend of op de fiets.

De overhandiging aan gedeputeerde Schipper vindt plaats op de Nollen, een prachtig voorbeeld een fraai natuurlandschap, met adembenemende kunst en cultuurhistorie door de bunkers uit het verleden. Tijdens de presentatie is er ook aandacht voor de inrichting van het aan de Nollen toe te voegen terrein.

De gids is samengesteld door VVV Kop van Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Vogelwerkgroep Den Helder, Waddenvereniging en KNNV afd. Den Helder. Voor de productie is een subsidie ontvangen van Kop & Munt.



Landschap Noord-Holland