SAP

Referral programma SAP biedt omzetkansen en bredere dienstverlening voor Financiële Consultants, IT Consultants en Service Providers

Softwareleverancier boort nieuwe kanalen aan voor positionering en verkoop MKB oplossingen

´s-Hertogenbosch - 9 maart 2007 - SAP kondigt een nieuw initiatief aan om de samenwerking met service providers en consultants in de IT- en financiële sector verder te intensiveren. Via een nieuw referral programma helpt SAP, de marktleider in ERP, deze specialisten hun kennis van SAP producten voor het MKB te verdiepen. Zo kunnen zij potentiële klanten beter adviseren. De deelnemers aan dit partner referral programma ontvangen een provisie voor het aantrekken van potentiële klanten en een commissiepercentage voor ieder getekend contract.

Het programma werkt als volgt:

* Deelnemers aan het referral programma beoordelen de specifieke behoeften van potentiële klanten om bedrijfsprocessen te optimaliseren en adviseren hoe SAP software dit zou kunnen ondersteunen. De deelnemers volgen een intensieve driedaagse training over SAP oplossingen voor het MKB. Daarnaast krijgen zij via een online portal beschikking over verkoop- en marketingmaterialen speciaal ontwikkeld voor dit programma.
* SAP experts analyseren de leads die door de deelnemers worden gegenereerd. Zij identificeren de reseller die het best past bij een potentiële klant om te kunnen voldoen aan haar specifieke wensen. Dit is mede gebaseerd op locatie, branchespecialisatie en ervaring in projectmanagement.

* De SAP reseller neemt gedurende het project vervolgens het voortouw in on-site klantondersteuning, van consulting en verkoop tot implementatie. Gedurende het salesproces ontvangen de deelnemers aan het referral programma hun provisies in drie fases: een provisie voor een gekwalificeerde lead, voor een contractondertekening en tenslotte een aanvullend commissiepercentage gebaseerd op de verkregen omzet.

"Het nieuwe referral programma verbreedt het partnerkanaal en versterkt onze partnerstrategie voor MKB oplossingen," aldus Rinse Tamsma, director SME van SAP Nederland. "Service providers en consultants binnen de IT en financiële sector vormen een prima aanvulling op het bestaande SAP partner netwerk. Het programma heeft al positieve resultaten opgeleverd in België, waar het initiatief vorig jaar uitgebreid is getest voor SAP Business One."

Ook de bestaande partners reageren enthousiast op het initiatief. "We zijn verheugd over de kansen die het SAP referral programma biedt en verwachten dat dit nieuwe partnerinitiatief een significante impact zal hebben op de Nederlandse markt," aldus Bart van Rheenen, CEO van Channel Concepts, een van de SAP distributeurs voor SAP Business One in Nederland.

Meer informatie over het SAP referral programma is beschikbaar via: www.sap.nl/referral-program.

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van oplossingen van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail, tot overheidsinstellingen en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 38.400 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Bezoek ook: www.sap.com/community/netherlands


* SAP definieert het begrip 'bedrijfssoftware' als oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) en bijbehorende applicaties, zoals Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) en Supplier Relationship Management (SRM).

---