Gemeente Leeuwarden

Café DOEN Café DOEN

DOEN! strijkt neer in Insulinde

Bron: gemeente Leeuwarden (12-03-2007) Wethouder Sluiter en het projectteam van DOEN! waren vrijdag 9 maart op bezoek in Schieringen om buurtbewoners te ontmoeten en om nieuwe ideeën op te doen tijdens het eerste Café DOEN!. DOEN! is een project van de gemeente Leeuwarden met als doel extra impulsen te geven aan de leefbaarheid van een aantal wijken aan de oostkant van de stad. Daarbij wordt uitgegaan van de wensen van buurtbewoners.

Zeker 50 buurtbewoners en andere belangstellenden vonden de weg naar buurthuis Insulinde. In een informele sfeer werden allerlei verbeterplannen omtrent de wijk besproken. Kern daarvan was het plan van buurt- en speeltuinvereniging Insulinde om de speeltuin op te knappen. Aan buurtbewoners was gevraagd om met ideeën te komen voor die nieuwe speeltuin. Met de hulp van tekeningen en van bouwwerken van Lego brachten bewoners hun plannen voor de buurtspeeltuin in beeld. Daar waren verrassende voorstellen bij. De vrijwilligers van Insulinde hadden het buurthuis gezellig aangekleed en zorgden voor drankjes en hapjes. De aanwezige mini-kermis voor de kinderen van de buurt werd druk bezocht.

Café DOEN! zal de komende maanden ook in andere buurten neerstrijken, zodat ook daar buurtbewoners mee kunnen denken over wat er in hun buurt moet gebeuren. Meer informatie over DOEN! en de plannen die nu al uitgevoerd worden, kunt u vinden op www.doenleeuwarden.nl. Daarnaast zijn er ook nog veel ideeën in ontwikkeling.