Dierenbescherming

'Leuth-honden' veilig in het asiel ondergebracht

09-03-2007

Op 4 januari nam de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) zestig ernstig verwaarloosde honden in beslag bij een malafide hondenhandelaar in Leuth (Gld.). Deze week hebben wij de honden in samenwerking met de Dierenbescherming Nijmegen in vier verschillende asielen verspreid over het land ondergebracht. Die zullen er zorg voor dragen dat de honden een nieuw, veilig tehuis krijgen. Het einde aan het leed van 'de honden van Leuth' is in zicht...

Na de inbeslagname op 4 januari werden de honden onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie (OM) ondergebracht bij een zogenaamde opslaghouder, waar zij hangende het onderzoek werden verzorgd. Van meet af aan heeft de Dierenbescherming aangeboden te helpen bij de herplaatsing van de dieren. Medio februari werden de dieren door het OM vrijgegeven, waarna wij de zorg (en de daarbij behorende kosten) voor de honden op ons hebben genomen.

Naar aanleiding van het drama in Leuth heeft de Dierenbescherming andermaal bij het OM gepleit voor hogere straffen en zelfs een houdverbod voor mensen die zich schuldig maken aan ernstige verwaarlozing of mishandeling van dieren.

Vindt u dit goed werk? Steun ons dan met een gift