Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 9 maart

BERGEN OP ZOOM, 9 maart 2007

Laatste verdachte aangehouden in onderzoek naar handel XTC

BERGEN OP ZOOM: Op 7 september kwam de politie na een melding een transactie in verdovende middelen op het spoor. Uit onderzoek bleek dat het ging om de verkoop van 50.000 XTC pillen. Hierbij waren 8 personen betrokken. De recherche kon zeven personen aanhouden wegens handel in harddrugs. Eén verdachte, een 20-jarige man uit Bergen op Zoom, was nog voorvluchtig. Omdat het vermoeden bestond dat hij zich in het buitenland bevond vaardigde de Officier van Justitie een Europees arrestatiebevel uit.
Op 25 februari 2007 liep de verdachte tegen de lamp, toen hij via Algeciras (Cadiz) met de boot naar Marokko wilde oversteken. Bij een grenscontrole door de Spaanse politie bleek dat hij internationaal gezocht werd, waarna hij is gearresteerd. Door de Officier van Justitie werd om uitlevering gevraagd aan Justitie in Spanje. Op 7 maart 2007 is de verdachte overgevlogen van Madrid naar Amsterdam en door de Marechaussee overgedragen aan de recherche te Bergen op Zoom. Hij zal op vrijdag 9 maart 2007 worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de levering van de partij pillen.

Courageteam houdt drie personen aan na vondst drugs

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie hield op donderdagavond drie personen aan voor handel in en bezit van drugs. Ook is een van de verdachten aangehouden voor wapenbezit. De politie zag hoe een 28-jarige Belgische automobilist zich verdacht gedroeg en vanuit zijn auto in een andere auto stapte. Men vermoedde dat het hier om drugshandel ging. Hierna is de auto gecontroleerd. Er werd direct een hennepgeur waargenomen. Uiteindelijk bleek in de auto ruim 200 gram hennep, ongeveer 50 gram hasj en 50 gram speed aanwezig te zijn. Ook vond de politie een vuurwapen. De politie hield de 28-jarige bestuurder van de auto, uit Bergen op Zoom, en de Belgische man aan. De Belg bleek in zijn kleding nog een hoeveelheid drugs te hebben verstopt. Ook de andere inzittende van de Belgische auto, een 25-jarige Belgische vrouw, bleek in bezit van een hoeveelheid hard- en softdrugs. De drie verdachten zijn verhoord en in verzekering gesteld. Alle drugs is in beslag genomen.

Man twee keer aangehouden op een avond

ROOSENDAAL: De politie zag op donderdag omstreeks 20.45 uur dat er een ongeval was gebeurd aan de A17 ter hoogte van industrieterrein Borchwerf. Een auto stond in de middenberm met de voorzijde tegen de rijrichting in. Bij de auto was geen bestuurder aanwezig. Een getuige meldde dat de bestuurder in de nabije omgeving op een bedrijfsterrein was en flink dronken was. De 41-jarige man uit Middelharnis is aangehouden. Hij weigerde medewerking te verlenen aan een ademanalyse of enig ander onderzoek. Ook kon hij zijn rijbewijs niet overleggen. De man is later op de avond in vrijheid gesteld. De auto van de man is getakeld en in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Om 03.15 uur kreeg de politie melding van een vrouw die ruzie had met een bekende. De twee zaten samen in de auto en kregen onenigheid. De man weigerde uit de auto van de vrouw te stappen, terwijl zij het hem uitdrukkelijk verzocht. De politie kwam ter plaatse. De man beledigde een politieman hierop ernstig. Hij is aangehouden en het bleek wederom om de 41-jarige man uit Middelharnis te gaan. Deze keer moest de man de nacht in de cel doorbrengen. Hij kreeg een bekeuring van 300,- voor de belediging. Deze betaalde hij. Hij is op vrijdagmiddag in vrijheid gesteld.

Twee aanhoudingen voor mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag een 14-jarige en een 13-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling. De twee worden ervan verdacht op donderdag 1 maart een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom te hebben mishandeld aan de Beukenlaan. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en verklaarde te zijn geslagen en geschopt. De politie startte een onderzoek en stuitte hierbij op de verdachten. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Na verhoor zal in overleg met justitie worden besloten wat hun straf zal zijn.

Auteur: Inge Rijgersberg