Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 9 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 09-03-2007

Vrouw mishandeld op straat

Purmerend, 8 maart 2007, 19:25 uur

De politie heeft een 35-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 24-jarige vriendin. Meerdere eenheden van de politie reageerden op een melding dat een vrouw was mishandeld op het Slotplein. De man zou inmiddels gesignaleerd zijn op het Padjedijk en via de meldkamer werd het signalement doorgegeven. De verdachte werd aangetroffen en aangehouden. Volgens getuigenverklaringen zou de vrouw herhaaldelijk geschopt en geslagen zijn. Ook zou hij haar tegen een etalageruit hebben geduwd. De vrouw had gezichtsletsel en is door agenten naar het ziekenhuis gebracht, waar ze na controle werd ontslagen. De Amsterdammer is verhoord en in de cel opgesloten.

Gewonde bij aanrijding

Zaandam, 9 maart 2007, 08:46 uur

Op de kruising Brigantijnstraat met de Watering heeft vrijdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens. Een 36-jarige Zaandamse reed over de Brigantijnstraat in de richting van de kruising met de Watering. Bij de kruising gaf zij geen voorrang aan een 25-jarige Zaandamse die van links kwam en over de kruisende weg reed. De 25-jarige vrouw is met vermoedelijk een borstbeenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurster kwam met de schrik vrij. Beide auto's zijn weggesleept.

Bromfietser in cel

Zaandam, 8 maart 2007, 13:08 uur

Een 28-jarige bromfietser is in de cel opgesloten nadat hij op het politiebureau informatie inwon over zijn ingevorderde bromfietscertificaat. Bij controle bleek dat de man uit Zaandijk nog een boete had openstaan voor het rijden zonder geldig vervoersbewijs. De boete was opgelopen tot 954,- of 15 dagen gevangenisstraf. De man kon de boete niet betalen en is in de cel opgesloten.

Controle Landsmeer op illegale vreemdelingen

Landsmeer, 8 maart 2007, 19:12 uur

De politie heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst een controle uitgevoerd op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen. In totaal zijn zeven personen gecontroleerd op drie verschillende locaties aan de Nieuwe Gouw en de Van Beekstraat. Drie personen bleken illegaal in Nederland te verblijven. Zij zijn ingesloten en worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Auto verliest olie

Zaandam, 8 maart 2007, 13:30 uur

Op de Dr J.M. Den Uylweg heeft een personenwagen olie verloren nadat de auto beschadigd was geraakt vanwege het rijden door een kuil. De bestuurder wilde voorkomen dat een oudere dame die langs de weg liep een plens water over haar heen zou krijgen. De man reed vervolgens gedeeltelijk door de plas en ook door een gat in het asfalt. De auto raakte beschadigd en lekte een paar liter olie. De politie heeft de gemeente in kennis gesteld en geadviseerd om de olie direct op te ruimen, in verband met de vervuiling.

Badkamerbrand

Zaandam, 8 maart 2007, 14:01 uur

In een woning aan het Skagerrak heeft donderdagmiddag rond 14.00 uur brand gewoed. De bewoners waren op het moment van de brand niet aanwezig, wel een 65-jarige Amsterdammer die verbouwingswerkzaamheden verrichtte in de woning. Deze 65-jarige Amsterdammer was aan het tegelen in de badkamer toen het brandalarm afging. De man zou vervolgens in het huis op zoek zijn gegaan naar de brandhaard, maar niets hebben gezien. Toen hij terugkeerde naar de badkamer stond deze vol rook. De brandweer was er snel en heeft het vuur zowel van binnenuit als van buitenaf bestreden. De badkamer en omgeving zijn uitgebrand en er is veel roetschade.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een zwaar versmolten stekkerverbinding. De politie heeft de bewoners van de naastgelegen woningen tijdelijk uit hun huis gehaald.

Twee vrouwen aangehouden voor steekpartij

Purmerend, 8 maart 2007, 16:59 uur

De politie heeft twee vrouwen van 19 en 25 jaar uit Purmerend en Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. In de toegangshal van een flatgebouw aan de Meteorenweg zou ruzie zijn ontstaan tussen vermoedelijk twee families, waarbij een 16-jarig meisje uit Amsterdam lichtgewond is geraakt. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest, waar ze al vrij snel weer uit is ontslagen. De 25-jarige Rotterdamse bleek na verhoor en uit getuigenverklaringen geen directe betrokkenheid te hebben met het steekincident en is heengezonden nadat er proces-verbaal is opgemaakt. De Purmerendse is ingesloten.