Productschap Diervoeder

09/03/2007

Inventarisatie behoefte papieren wetgevingsbundel

PDV inventariseert de behoefte aan een papieren wetgevingsbundel en legt u drie opties voor. Afhankelijk van behoefte en haalbaarheid wil PDV met één van de drie opties verdergaan. We verzoeken u om uw voorkeur kenbaar te maken.

De elektronische bundel diervoederwetgeving die op de website van het PDV beschikbaar is, wordt thans aan een zeer beperkt aantal abonnementhouders ook via een losbladige bundel op papier beschikbaar gesteld. Uit de sector wordt de behoefte geuit aan een compactere papieren bundel met diervoederwetgeving. Met deze nieuwsbrief willen we de behoefte aan de papieren bundel inventariseren, waarbij we u drie opties voorleggen. Aan de hand van uw reacties willen we met één van de drie opties verdergaan.

We verzoeken u om voor één van de volgende drie opties uw voorkeur uit te spreken. Ook verzoeken we u om los van de optie waar uw voorkeur naar uitgaat en per optie (3 keer dus) aan te geven of en zo ja hoeveel exemplaren uw bedrijf eventueel zou willen afnemen, indien met deze optie wordt verdergegaan. Bij optie 3 verzoeken we u om bij benadering aan te geven hoeveel geld u maximaal voor een dergelijk bundeltje zou overhebben en of u eventueel een advertentie in de bundel zou willen plaatsen.

Optie 1
Handhaven huidige situatie. Bedrijven ontvangen tegen betaling van EUR250,- per jaar een losbladige bundel met alle wetgeving die op de website van het PDV staat. Meerdere keren per jaar ontvangen bedrijven een update, die zij zelf in de mappen moeten tussenvoegen. De bundels zijn omvangrijk (twee dikke ordners).

Optie 2
Eén keer per jaar een nieuwe afdruk van de volledige diervoederwetgeving. Bedrijven ontvangen tegen betaling van EUR150,- één keer per jaar een afdruk van alle wetgeving die op de website van het PDV staat. Bedrijven hoeven dan tussentijds geen wetgeving meer in te voegen. De bundels zijn omvangrijk (twee dikke ordners).

Optie 3
Ontwikkeling van een handzaam wetgevingsbundeltje. De trefwoorden bij deze optie zijn: relevantie, overzichtelijkheid en handzaamheid. Dit bundeltje zal alleen die wettelijke bepalingen bevatten die voor de dagelijkse diervoederpraktijk van belang zijn. De opzet zal enigszins vergelijkbaar zijn met het Duitse groene boekje, dat bij velen in de diervoedersector bekend is. Het boekje wordt jaarlijks bijgewerkt.

We benadrukken dat de diervoederwetgeving op onze website en via onze nieuwsbrieven gratis ter beschikking zal blijven worden gesteld. De website zal bovendien binnenkort worden geherstructureerd om de overzichtelijkheid te verbeteren.

Klik hier om het antwoordformulier in te vullen