Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (09/03/07)

OOSTERHOUT NB, 9 maart 2007

Aangifte verlies identiteitsbewijs wordt verhoor belediging politie

GEERTRUIDENBERG: Een 20-jarige vrouw uit Geertruidenberg heeft vrijdag 9 maart een verklaring afgelegd, omdat zij de politie beledigd had. De vrouw was donderdagmiddag 8 maart naar het bureau aan de Amerweg gekomen, omdat ze aangifte wilde doen van verlies van een identiteitsbewijs. Een politieambtenaar maakte met de vrouw een afspraak om de aangifte op te kunnen nemen. Toen de vrouw het bureau had verlaten, bleek dat er op de balie een sticker was geplakt met daarop een tekst die beledigend was voor de politie.
Toen de vrouw vrijdag op haar afspraak om aangifte te doen verscheen, werd niet alleen de aangifte opgenomen, maar werd zij tevens verhoord over de belediging. De vrouw bekende dat zij de sticker met de beledigende tekst op de balie had geplakt. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraken

TERHEIJDEN: Donderdagavond 8 maart bleek dat er was ingebroken in een werf aan de Zeggelaan. De toegangsdeur bleek met geweld te zijn geforceerd. Ook bleek er een binnendeur te zijn vernield. Uit het pand werd een kluis weggenomen.
De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere een sporenonderzoek.

ANDEL: In de nacht van donderdag 8 maart op vrijdag 9 maart rond 01.15 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Middenweg. Er bleken ruiten vernield te zijn om binnen te komen. Een oplettende getuige meldde de politie dat hij een zilverkleurige auto met daarin vier personen had zien wegrijden. Politiemensen stelden direct een onderzoek in de omgeving in en zagen op de N267 een auto reden die voldeed aan de beschrijving. De bestuurder van de auto ging er bij het zien van de politie met zeer hoge snelheid vandoor en reed de A59 richting Den Bosch op. Vanwege de zeer hoge snelheid die de verdachte daarbij voerde, moesten de politiemensen de achtervolging staken. De politie stelt een onderzoek in naar de bedrijfsinbraak en verricht onder andere een sporenonderzoek.
Het is nog niet bekend of de inbrekers iets hebben buitgemaakt.

WAALWIJK: Vrijdag 9 maart is tussen 01.00 uur en 03.00 uur ingebroken in een restaurant aan de Olympiaweg. Er bleek een raam te zijn opengebroken. Voor zover nu bekend is, werd er niks weggenomen. Nader politieonderzoek volgt nog.

OOSTEIND: Ook bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Provincialeweg in Oosteind wisten de inbreker(s) binnen te komen door een raam open te breken. In het pand werd vervolgens een kluis open geslepen en geld buit gemaakt.
De inbraak is gepleegd tussen donderdag 8 maart 23.15 uur en vrijdag 9 maart 06.20 uur.

DONGEN: Vanaf een bedrijfsterrein in de Steenstraat is tussen donderdag 8 maart 18.00 uur en vrijdag 9 maart 08.00 uur een aanhangwagen met daarop een steiger weggenomen. Ook hier volgt nader onderzoek.

Politie houdt verkeerscontroles

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: Politiemensen hebben donderdag 8 maart verspreid over de dag diverse verkeerscontroles gehouden op de Akkerlaan in Waalwijk en de Bevrijdingsweg in Kaatsheuvel. Daarbij zijn in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven:

- 24 voor het niet dragen van de autogordel

- 3 voor niet handsfree bellen

- 1 voor rijden met een ingevorderd rijbewijs

- 1 voor rijden met een verlopen APK

- 1 voor rijden zonder helm.

DONGEN: Donderdagmiddag 8 maart hielden politiemensen
verkeerscontroles in de Steenstraat en de Metaalstraat. Daarbij zijn 18 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel en rijden met een ongeldig rijbewijs.

MADE: In de Zuideindsestraat hielden politiemensen donderdagochtend een verkeerscontrole. De nadruk bij deze controle lag op het dragen van de autogordel. Van de 30 passerende automobilisten, droegen er 7 geen autogordel. Zij krijgen hiervoor een bekeuring van EUR 75,-.

Auteur: Leonie van Ooijen