Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 9 maart

* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Oost hebben donderdagavond aan de Does een 44-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Omstreeks negen uur kwam bij de politie een melding binnen van geweld in een woning aan de Does. Binnen keerde de verdachte zich tegen de politie. Hij trok een mes, waarop de agenten vorderden dat hij het mes zou laten vallen. Hij deed dit niet, waarop hij werd gepepperd. Toen hij met het mes op hen af kwam is er gebruik gemaakt van het dienstvuurwapen en raakte gewond aan beide benen. Hierna kon hij worden aangehouden en is hij overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Zoals gebruikelijk in dit soort zaken stelt de Rijksrecherche een onderzoek in.


* DODE MAN AANGETROFFEN
ROTTERDAM-FEIJENOORD- De politie stelt een onderzoek in naar het overlijden van een man die donderdagavond in een auto aan de Persoonshaven werd gevonden. Het slachtoffer is een 32-jarige Rotterdammer en uit het eerste onderzoek bleek dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Personeel van de dienst Stadstoezicht zag omstreeks half acht tijdens een surveillance het slachtoffer in de auto liggen en waarschuwde de politie. De politie is een groot onderzoek gestart en heeft een team van ongeveer 20 mensen op de zaak gezet.


* VERDACHTE SCHIETINCIDENT AANGEHOUDEN, VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN

De politie van het district Oost heeft een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Goudse Rijweg schoten te hebben afgevuurd op een pand. De melding van het schietincident kwam omstreeks tien uur. Bij onderzoek bleek dat er in een woning onenigheid was geweest tussen twee mannen. Buiten had één van hen, de verdachte, op het pand geschoten waarna hij in een auto stapte en wegreed. Het onderzoek leverde een adres op aan de Bergselaan. Politiemensen hebben hem daar aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Een vuurwapen is in beslag genomen. Bij het schietincident is niemand gewond geraakt.