Hoofdrollen Ciske de Rat - de Musical bekend

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 09-03-2007 14:33

Amsterdam, 9 maart 2007

HOOFDROLLEN CISKE DE RAT - DE MUSICAL BEKEND

Vandaag heeft Joop van den Ende Theaterproducties de hoofdrollen bekend gemaakt van de musical Ciske de Rat. De nieuwe, oorspronkelijk Nederlandse musical vertelt het beroemde verhaal van de film in een volwassen voorstelling die het verhaal niet alleen doet herleven, maar eindelijk ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Het verhaal van het Amsterdams straatschoffie blijkt tijdloos. Op 5 oktober 2007 is de Nederlandse galapremière in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De hoofdrollen in Ciske de Rat - de Musical zijn:

Danny de Munk - Ciske de Man
Was te zien in o.a. Les Misérables, De Jantjes, Elisabeth, Titanic - de Musical, The Lion King en The Wiz. Danny de Munk stal alias Ciske de Rat destijds de harten van het Nederlandse publiek. Meer dan twee miljoen bezoekers zagen de film. Ondertussen is Ciske groot geworden en zal Danny na 25 jaar opnieuw in de huid van de ditmaal volwassen Ciske kruipen.

Hugo Haenen - Meester Bruijs
Was eerder te zien in o.a. 42nd street, Titanic - de Musical, The Sound of Music en speelt op dit moment in My Fair Lady.

Mariska van Kolck - Tante Jans
Heeft al verschillende musicals op haar naam staan, waaronder De Jantjes, 42nd Street, Beauty And The Beast en Wat zien ik?!.

Hajo Bruins - Frans Vrijmoeth
Was te zien in Niemandsland, de Stille Kracht en Mamma Mia!.

Marjolijn Touw - Moeder Vrijmoeth
Marjolijn was te zien in o.a. Chicago, Mamma Mia! en The Wiz.

Sjoerd Pleysier - Maatsuyker
Hij was eerder te zien in o.a. de KRO comedy Toen Was Geluk Nog Heel Gewoon en Turks Fruit.

Ad Knippels - Muysken
Ad is o.a. bekend van de speelfilm Lek, speelde in de toneelbewerking Trainspotting en had rollen in verschillende televisieseries zoals Baantjer en Keyzer & de Boer Advocaten.

Marleen van der Loo - Suus
Zij was eerder te zien in o.a. Elisabeth, Aida, Mamma Mia! en is op dit moment te zien in Cats.

De rol van de kleine Ciske zal per regio door verschillende 'Amsterdamse' schoffies worden ingevuld. Momenteel zijn de audities hiervoor in volle gang, jongetjes tussen de 8 en 11 jaar met een maximale lengte van 1.45 m. en een heldere zangstem kunnen zich aanmelden voor de audities via ciskekids@stage-entertainment.nl. Onder vermelding van leeftijd, lengte, contactgegevens en een foto.

Ciske de Rat - de Musical is gebaseerd op de complete trilogie van Piet Bakker en omvat - in een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen
- ook periodes uit de delen Ciske Groeit Op en Cis de Man. Henny Vrienten is verantwoordelijk voor de muziek en debuteert hiermee als componist voor een grootschalige musical. De regie is in handen van Paul Eenens, winnaar van de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn regie van Passion en Jesus Christ Superstar. Tevens regisseerde hij eerder de musicals 3 Musketiers en The Sound Of Music.

Deze oer-Hollandse klassieker is het eerste resultaat van een aantal nieuwe Nederlandse musicalproducties die op initiatief van Joop van den Ende Theaterproducties wordt ontwikkeld. Ciske de Rat - de Musical reist in het seizoen 2007/2008 als geheel nieuwe oorspronkelijke Nederlandse musical langs de 14 grootste theaters in Nederland.

Noot voor de redactie/