Gemeente Boekel


Voorkom gele, rode kaart of proces verbaal!

Helaas komt het nog veel te vaak voor dat huisvuil niet goed wordt aangeboden. Dat bijvoorbeeld de GFT-container te zwaar of dat de tariefzak kapot is.

Ook komt het voor dat in de GFT-container ander afval dan GFT-afval wordt gevonden, zoals luiers, plastic, blik en zelfs gevaarlijk afval.

Luiertje
Misschien denk u, wat maakt dat nou uit, één luiertje in de GFT-container. Die pikken ze er wel uit. Probleem is natuurlijk dat het niet om één luier gaat. Complete zakken met restafval worden in de groen container gestopt. En dit komt het milieu en uw portemonnee niet ten goede!

Van GFT naar compost
GFT-afval omgezet in compost. Compost wordt gebruikt in de landbouw en is ook te koop bij het tuincentra als potgrond. Wanneer ander afval dan GFT wordt aangetroffen in een vracht GFT, wordt deze vracht afgekeurd. Dat betekent dat er geen compost van gemaakt kan worden en dat het afval verbrand wordt. Verbranden van afval is veel duurder dan composteren en slecht voor ons milieu.

Rode kaart
In Het Land van Cuijk en Boekel is sinds enige tijd onze toezichthouder milieu weer actief. Hij controleert of afval goed wordt aangeboden. Bij een zeer lichte overtreding krijg u een waarschuwing, een gele kaart. Bij een grotere overtreding, krijgt u een rode kaart en wordt uw afval niet meegenomen door de inzamelaar. Wordt er gevaarlijk afval in uw container/ tariefzak ontdekt, dan wordt meteen proces-verbaal opgemaakt.

Meer informatie
Kijk ook eens op www.rmb.nl /afvalinzameling. Daarop staat meer informatie over de inzameling van afval in Het Land van Cuijk en Boekel.