PvdA Rotterdam


Geslaagde bijeenkomst op 8 maart, Internationale Vrouwendag

Vr 9 Mrt 2007 - Ina Chabot

Op het Deelgemeentekantoor kwamen op initiatief van deelgemeenteraadsvrouwen meer dan veertig vrouwen uit de deelgemeente Noord bij elkaar om 8 maart te vieren.
De vrouwen vertegenwoordigden allerlei organisaties; het merendeel van hen deed vrijwilligerswerk. Zo waren er vrouwen uit de bewonersorganisaties, de kinderspeeltuin, de Turkse vrouwengroep was vertegenwoordigd net zoals de Marokkaanse en de Surinaamse vrouwen. De Stichting Welzijn was er en vrouwen uit het ouderenwerk, het maatschappelijk werk, het vrouwencentrum Donna Daria en ook het LOV. De vrouwelijke deelgemeentesecretaris schoof bij ons aan samen met een clubje vrouwelijke ambtenaren.

De fractievoorzitsters van de PvdA (Ina Chabot) en het CDA (Monique Vogelaar) hadden de lunch en het thema van de bijeenkomst voorbereid en onze vrouwelijke griffie-ondersteunster (Els Meyers) was ons een organisatorische steun in de rug.
Op deze lunc bijeenkomst wilden we dat de vrouwen uit Noord elkaar op een ontspannen manier beter leerden kennen. De vorm die we kozen was een combinatie van wat we goed kunnen, namelijk met elkaar praten en elkaar inspireren. Het thema was: Zorg voor jezelf.

Alle vrouwen gingen an hun buurvrouw vertellen wat voor leuke dingen zij voor zichzelf doen om naast het inspannende vrijwilligerswerk dat zij voor anderen doen ook hun eigen welzijn niet te vergeten. In trefwoorden werden die dingen op een sticker geplakt en op flappen geplakt in de categorieën Thuis, Buitenshuis en Wensen voor de deelgemeente.

De eerste categorieën namen nogal wat tijd en heen en weer gepraat in beslag. De vrouwen vonden het blijkbaar makkelijker om te praten over hun wensen voor anderen dan over de dingen die ze voor zichzelf doen. Maar zoals altijd: zodra er een paar voorbeelden gegeven waren, kwamen de anderen vanzelf met hun eigen verhalen. We weten nu waar de bloemschiksters zitten, waar er thuis geknutseld wordt, gegymnastiekt, gescrabbeld, gewandeld, gefotografeerd enzovoorts enzovoorts wordt. Dat leverde heel wat gezellige gesprekken op en herkenning.

De laatste categorie werd door de portefeuillehouder Welzijn en Zorg goed gelezen en van commentaar voorzien. (Een HIJ, maar wel een heel vrouwvriendelijke!, onze PvdA portefeuillehouder Richard Scalzo). De duidelijke boodschap van hem was: Wanneer je plannen en wensen hebt, zoek dan medestandsters en kom met een plan naar de deelgemeente. Neem dus vooral zelf initiatief en maak gebruik van het initiatieven en participatiefonds. De behoefte die er is om te weten wat de deelgemeente voor vrouwen al te bieden heeft zal door hem opgepakt worden. Hij en de aanwezige vrouwen waren het er in ieder geval over eens dat het heel nuttig en vooral ook goed is om elkaar beter te leren kennen, meer met elkaar te willen ondernemen en bijeenkomsten als deze te bezoeken.
Al met al een geslaagde bijeenkomst en de moeite waard om te herhalen.

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer