Politie Twente

In de eerder verzonden persberichten is een fout geslopen.

In het bericht "Bejaarde man krijgt aanrijding" is de man geen 99 maar 66 jaar. Derhalve is door ons daarom de titel van dit bericht aangepast in: "Man veroorzaakt aanrijding".

Persberichten Politie Twente 9 maart 2007

Vluchtpoging eindigt in sloot

Hengelo

Op donderdag 8 maart zag een surveillerende agent op de Twekkelerweg in Hengelo een bromfietser voorbij rijden. De agent zag dat de bromfietser nog een oud verzekeringsplaatje bevestigd had, reed achter hem aan om hem te laten stoppen. Toen de 40-jarige bromfietser door had dat hij achtervolgd werd doofde hij ineens de lichten en schoot hij ter hoogte van het spoorviaduct een zandpad in. De agent zette de achtervolging te voet in en wist hem te achterhalen. Toen deze de 40-jarige vast wilde grijpen gaf de bromfietser gas en schoot zo de sloot in. De agent zag dat de Hengeloer moeite had om uit de sloot te komen omdat hij onder invloed van drank was. Hiervoor werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij 1,18 promille op de ademanalyse blies. Ook bleek hij nog drie boetes open te hebben staan van in totaal 636,87 Euro. (07-031215)

Man veroorzaakt aanrijding

Enschede

Op donderdag 8 maart heeft een 20-jarige man uit Enschede een aanrijding gekregen met een 99-jarige man uit diezelfde plaats. De 66-jarige fietste op de Heutinkstraat in Enschede. Op de kruising met de Hogelandsingel verleende hij geen voorrang aan een van links komende auto met daarin de 20-jarige bestuurder. Hierdoor ontstond er een aanrijding. Toen de politie ter plaatse kwam bemerkten zij dat de 66-jarige gedronken had. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hem een bloedproef is afgenomen omdat hij niet in staat was de ademanalyse te voltooien. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-031071)

Twee jongedames betrapt op stelen

Enschede

Op donderdag 8 maart kreeg de politie omstreeks 15.30 uur een melding dat er door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Haaksbergerstraat in Enschede twee jongedames waren aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal, een 16- en een 17-jarig meisje uit Enschede, waren betrapt op het stelen van rookartikelen en drank. Toen ze de kassa waren gepasseerd werden ze aangehouden door het winkelpersoneel. De politie die ter plaatse kwam heeft de twee meegenomen naar het bureau waar ze voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld. Uit onderzoek van de politie moet blijken of de andere spullen die ze bij zich hadden, kleding sieraden en drank, ook gestolen zijn. (07-031053)

Fietsendief betrapt

Enschede

Donderdag 8 maart zagen stadswachten dat een man zich verdacht gedroeg op het Stationsplein in Enschede. Ze hielden hem een tijdje in de gaten en zagen dat hij het achterwiel optilde en met een fiets wegliep. Een agent die toevallig in de buurt was kon de man aanhouden en bracht hem met fiets en al over naar het bureau. Daar bekende de man de fiets gestolen te hebben. Zijn eigen fiets was gestolen en hij had vervoer nodig. Nadat de 40-jarige dief afstand van de fiets had gedaan is deze in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op en de 40-jarige kon het bureau weer verlaten. De eigenaar van de groene damesfiets wordt verzocht contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte. (07-031057)

Politie houdt verdachte aan van mishandeling

Haaksbergen

De politie heeft op vrijdag 9 maart omstreeks 07.00 uur een 16-jarige jongen uit Haaksbergen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor in ieder geval een tweetal mishandelingen en bedreigingen die op zondagmorgen 4 maart j.l. werden gepleegd. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal verder moeten uitwijzen of de 16-jarige voor meerdere mishandelingen en bedreigingen verantwoordelijk is geweest. Onderstaand cursief afgedrukte bericht werd eerder verzonden.

Tweetal van fiets geslagen

Haaksbergen

Twee 18-jarige jongens uit Haaksbergen zijn op zondagmorgen 4 maart omstreeks 04.15 uur door een groepje van de fiets getrapt. De twee waren die nacht wezen stappen in een dansgelegenheid aan de Eibergsestraat en waren op de fiets gestapt richting Haaksbergen. Halverwege de Eibergsestraat werd hen ineens de weg verspert door een groep mensen. Om er toch langs te kunnen vervolgde het tweetal hun weg via de berm. Daar kregen de twee ineens klappen van de groep. Een van de 18-jarigen raakte hierdoor even buiten bewustzijn. Toen de groep weg was bleek dat ze vanwege de pijn niet verder konden fietsen. Een moeder van het tweetal heeft de beide jongens opgehaald en naar de huisartsenpost gebracht. De politie heeft van de beiden aangifte ter zake openlijke geweldpleging opgenomen en doet onderzoek naar de mogelijke daders.

Diefstal auto

Hengelo

Tussen woensdag 7 maart om 21.15 uur en donderdag 8 maart om 07.00 uur werd vanaf een parkeerplaats aan de Jasmijnstraat in Hengelo een auto gestolen. De auto, eigendom van een 35-jarige Hengeloër, betreft een rode Opel Astra GSI 2.0 met het kenteken 35-FG-ZL. (07-030787)

Verkeerscontrole

Hengelo

De politie hield op donderdagavond 8 maart een verkeerscontrole rondom de binnenstad van Hengelo. In totaal werden 18 bekeuringen uitgeschreven. 13x voor fietsers zonder verlichting en 5x parkeren cq negeren geslotenverklaring.

(07-031201)

Mishandeling en verboden wapenbezit

Hengelo

Op vrijdag 9 maart werd omstreeks 01.30 uur een vechtpartij gemeld aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Twee groepen hadden ruzie met elkaar en waren op de vuist gegaan. De politie trof een 20-jarige man uit Ambt Delden, waarvan gezegd werd dat hij zijn auto had opgehaald om daar wapentuig uit te halen. Bij controle van de auto troffen de agenten inderdaad een boksbeugel en een hockeystick in zijn auto aan. De 20-jarige werd daarop aangehouden wegens verboden wapenbezit.

Tevens wilde de 20-jarige verdachte aangifte doen van mishandeling tegen twee personen waar hij ruzie mee had. De 20-jarige had zichtbaar wondjes in zijn gezicht. De hierbij aangewezen personen waren een 19- en 24-jarige Hengeloër. De politie hield daarop ook deze twee verdachten aan wegens mishandeling. Laatst genoemden konden na verhoor het bureau weer verlaten. De 20-jarige is voor nader verhoor opgesloten. Van een 19-jarige Hengelose was de fiets vernield als gevolg van de vechtpartij, waarbij de partijen al vechtend over een aantal fietsen was gevallen en geslagen. (07-031246)

Drietal aangehouden wegens winkeldiefstal

Hengelo

Op donderdag 8 maart werd om 12.15 uur een winkeldiefstal gemeld in een winkel aan de Willem de Merodestraat in Hengelo. Personeel hield via bewakingsbeelden een drietal jongedames in de gaten, die zich in de winkel verdacht gedroegen. Daarop was te zien dat het drietal meerdere goederen, zoals drinken en snoep in hun tassen stopten. Een van hen, een 16-jarige Almelose, legde daarna alleen een zak met broodjes op de kassaband, de andere goederen liet ze in haar tas. Toen ze merkte dat ze in de gaten werd gehouden, pakte ze de broodjes weer op en bracht alle goederen weer terug in de winkel. Het personeel hield haar daarop aan en droeg haar over aan de politie. De andere twee hadden de winkel al verlaten. Het tweetal, een 20- en 17-jarige Enschedese, werden in de buurt van hun school in Hengelo aangehouden. De 16-jarige kon na verhoor het bureau weer verlaten. De andere twee zijn in verzekering gesteld en opgesloten om te worden voorgeleid. (07-030920)

Aanhouding na poging tot diefstal

Goor

Op zondag 4 maart betrapte een 46-jarige man uit Goor een onbekende bij zijn stal aan de Wachtpostdijk in Goor op een poging tot diefstal. De man bevond zich op het erf en was bezig een snelkoppeling voor een bespanning van een paardenwagen los te maken. Toen de 46-jarige de onbekende daarop aansprak en vastgreep, sloeg de onbekende hem met een weidepaaltje. De 46-jarige kon de slag maar net ontwijken, maar werd nog wel geschampt. Daarna zag de onbekende kans te ontkomen op zijn bromfiets. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen. De verdachte, een 55-jarige Almeloër, meldde zich op donderdag 8 maart bij de politie en werd daarop aangehouden. Na verhoor kon de 55-jarige het bureau met een dagvaarding weer verlaten. (07-028989)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588

---- --