Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 09-03-2007

Aanhoudingen na melding

NIEUWEGEIN Na een melding op donderdag 8 maart omstreeks 22.10 uur dat drie personen zich verdacht gedroegen in de parkeergarage aan de Markt, gingen twee politiewagens ter plaatse.

In de parkeergarage troffen de politiemensen drie personen aan die voldeden aan het signalement. De drie werden vervolgens aangehouden op verdenking van (poging) inbraak in een auto. Voor nader onderzoek en verhoor zijn de drie ingesloten in het bureau.

Na onderzoek van de geparkeerde autos in de parkeergarage bleek dat geen enkele auto was opengebroken of sporen vertoonden dat er was geprobeerd in te breken. Bij verhoor verklaarden de drie dat zij niet van plan waren om in te breken. Na afronding van het onderzoek en omdat er verder geen grond was om hen langer te verdenken, werden de drie kort na middernacht in vrijheid gesteld. De politie maakt over de bevindingen en het toepassen van bevoegdheden proces-verbaal op.

Alcoholcontroles

VIANEN Bij een controle op de Prins Bernhardstraat op donderdag 8 maart omstreeks 22.50 uur werd een 40-jarige automobilist uit Zeist betrapt op het rijden onder van invloed van alcohol. Hij bleek 370 ug/l in zijn lichaam te hebben. Omstreeks 23.00 uur werd op dezelfde straat een 56-jarige automobilist uit Vianen betrapt. Hij bleek 395 ug/l in zijn lichaam te hebben.

Bij een controle op de Rijksweg A-27 op vrijdag 9 maart omstreeks 00.15 uur werd een 55-jarige automobilist uit Hagestein betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek 225 ug/l in zijn lichaam te hebben. Omstreeks 01.25 uur werd een 26-jarige automobilist uit Ameide betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek 250 ug/l in zijn lichaam te hebben.

Bij een controle op de Rijksweg A2 op vrijdag 9 maart omstreeks 03.20 uur werd een 37-jarige automobilist uit Sliedrecht betrapt. Hij bleek na de ademanalyse 285 ug/l in zijn lichaam te hebben. Omstreeks 04.30 uur werd op de A-2 een 44-jarige automobilist uit Hengelo betrapt. Hij bleek 270 ug/l in zijn lichaam te hebben.

De betrapte automobilisten kregen een rijverbod en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vervolg onderzoek gestolen viskar

(zie ook persbericht d.d. 25 februari 2007: Viskar gestolen)

IJsselstein - De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de verdachte die met een door hem gestolen auto met aangekoppelde viskar vrijdagavond 23 februari is gaan rijden.

Tijdens de rit met hoge snelheid door IJsselstein ontstonden voor diverse weggebruikers zeer gevaarlijke situaties. De politie verdenkt de dief van meerdere feiten waaronder (poging) tot zware mishandeling. De verantwoordelijke bestuurder is nog niet aangehouden.

De politie tracht aan de hand van de afgelegde verklaringen van betrokkenen een goed beeld te krijgen van de gebeurtenissen. In het onderzoek zijn al meer dan twintig verklaringen van betrokkenen en diverse aangiftes opgenomen.

Ter completering van het dossier wil de politie in contact komen met een moeder met vermoedelijk haar dochtertje van ongeveer 10 jaar. Ook zij werden bijna omver gereden door de auto met viskar op de Weidstraat ter hoogte van een brillenwinkel. De moeder zou haar dochtertje nog maar net voor de aanstormende auto hebben kunnen wegtrekken. Zij wordt gevraagd via het telefoonnummer 0900-8844 contact op te nemen met de politie district Lekstroom.