AutoRai

SEAT krijgt groen licht van Supervisory Board

(3/9/2007)
Volkswagen AG heeft de Spaanse autofabrikant SEAT het groene licht gegeven om op korte termijn een aantal maatregelen te ontplooien voor een zekere toekomst van het merk.

Tot deze maatregelen behoort ondermeer het uitbreiden van de modelreeks, om toegang te krijgen tot nieuwe marktsegmenten. Eén van de voorgestelde noviteiten is de toekomstige introductie van een nieuwe sportsedan (in het B1 segment). Daarmee reageert SEAT op de vraag vanuit de markt en breidt het merk het huidige productaanbod verder uit.

Met de steun van Volkswagen kan SEAT haar productgamma verder verbreden, nieuwe kopers aantrekken en de verkoopmogelijkheden van het distributienetwerk verder verbeteren.

De medewerking van de Spaanse Minister President, vorige week donderdag tijdens het leggen van de eerste steen van het toekomstige Design Centrum in Martorell, onderstreept SEATâs ambities. Het nieuwe Design Centrum wordt het enige geïntegreerde ontwerpcentrum in Spanje dat geheel op de automobielsector is gefocust.

Voor de president van SEAT, Erich Schmitt, âblijkt uit dit besluit het vertrouwen van de Volkswagen AG Groep in ons merk SEAT. Wij moeten er naar streven al onze toekomstige inspanningen te richten op het creëren van een fantastische toekomst voor al onze medewerkers, distributeurs en aandeelhouders.â