Persberichten Eemland noord, 11.40 uur

Utrecht, 09-03-2007

Tasjesrover gepakt

SOESTERBERG Een 20-jarige man uit Rotterdam is donderdag aangehouden op verdenking van tasjesroof. Een 76-jarige vrouw fietste die dag omstreeks 15.30 uur over de Amersfoortsestraat. Plosteling voelde ze dat aan haar fiets werd gerommeld. Vlak daarna zag ze een man wegrennen met haar tas. Op aanwijzingen van een getuige kon de politie de man ter hoogte van Zon & Schild aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Verkeerscontroles

SOEST Naar aanleiding van klachten van bewoners van de Jeneverbeslaan heeft de politie donderdag gecontroleerd op naleving van de geslotenverklaring vanaf de Schoutenkamp. Volgens de bewoners trekken veel bestuurders zich niets aan van de verplichte rijrichting en rijden ze met hoge snelheid over het woonerf. Een agent controleerden tussen 15.35 en 16.10 uur, maar konden geen enkele overtreder betrappen. Wel werd een automobiliste bekeurd die de verplichte rijrichting op de Ossendamweg aan haar laars lapte.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op de Bikkersweg hebben agenten donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Tussen 14.30 en 16.15 uur werden vijf bekeuringen uitgeschreven: vier voor het niet dragen van de gordel en één voor niet-handsfree bellen.

BAARN Bij een verkeerscontrole op verschillende locaties in Baarn heeft de politie donderdag tien bekeuringen uitgeschreven. De controle vond plaats tussen 09.30 en 13.30 uur op de De Geerenweg, de Luitenant Generaal van Heutszlaan en de Bestevaerweg. De bekeuringen waren voor het niet dragen van de gordel (7) en het niet kunnen tonnen van het kentekenbewijs (2). Ook werd gecontroleerd op snelheidsovertredingen, maar niemand reed te hard.

SOESTERBERG Op diverse locaties in Soesterberg heeft de politie donderdag een verkeerscontrole gehouden. Die resulteerde in vijf bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel. Tussen 09.30 en 12.00 uur werden tussen de 50 en 60 voertuigen gecontroleerd op de Banningstraat, Dalweg en Steenhoffstraat.

Rijden onder invloed

SOESTERBERG Een 49-jarige vrouw uit Soesterberg is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. De automobiliste moest blazen bij een controle op de Oude Tempellaan en bleek te veel alcohol op te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.