Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 09-03-2007

Politie houdt winkeldievegges aan
EMMEN De politie heeft donderdagmiddag drie vrouwen aangehouden die betrokken waren bij winkeldiefstal in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De vrouwen namen cosmetica-artikelen weg die vervolgens bij één van de vrouwen onder de rok werden verborgen. Na het passeren van de kassa werden zij aangehouden waarbij enig duw- en trekwerk ontstond. De vrouwen (37, 39 en 16 jr), door de agenten beschreven als zigeunertypen, komen uit Lelystad en Almere. De jongste van het stel bekende de diefstallen. De 39-jarige vrouw had nog een geldboete openstaan van 484, dit bedrag werd door een familielid gebracht. Na verhoor zijn de vrouwen in vrijheid gesteld. (07-119501)

Agenten houden winkeldieven aan
COEVORDEN Donderdagmiddag zagen surveillerende agenten twee mannen lopen in de Friesestraat die voldeden aan een signalement die een winkelier even daarvoor had doorgegeven. Beide mannen hadden een jas uit zijn winkel weggenomen ter waarde van 90,-. De 28-jarige aangehouden verdachte komt uit Wageningen, de andere aangehouden verdachte is 31 jaar en komt uit Emmen. Zij worden nog verhoord. (07-119556)

Mannen aangehouden voor openlijk geweld
Emmen In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten twee mannen aangehouden van 18 en 20 jaar, beiden woonachtig in Emmen. Zij worden verdacht van vernieling van winkelverlichting aan de Noorderstraat en een raamluik van een hotel aan de Hoofdstraat. (07-119602)

Agenten houden jongens aan
HOOGEVEEN Donderdagavond hebben agenten twee jongens van 17 jaar uit Hoogeveen aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een GSM-toestel uit een vrachtauto. Deze stond aan de Hoofdstraat en de 32-jarige chauffeur was de lading aan het lossen. Een groep jongelui hing rond zijn auto en na zijn werkzaamheden miste hij zijn telefoon uit de auto. De jongelui renden er vandoor en de chauffeur alarmeerde de politie. Die nam de chauffeur mee in de surveillanceauto waarna hij twee jongens aan het Haagje zag die bij de groep waren. Eén van hen heeft inmiddels bekend dat hij wel een andere GSM heeft gestolen. Beide jongens worden nog verhoord. (07-119559)

Veelpleger doet naam eer aan
EMMEN Donderdagavond 8 maart is na een achtervolging een 51-jarige motorrijder uit Valthermond klemgereden en aangehouden. Hij reed vanaf de Hoofdstraat tegen het verkeer in richting Emmermeer, over het fietspad en negeerde het stopteken. Collegas wisten hem op een bouwterrein tot stilstand te brengen. Het bleek een bekende veelpleger te zijn en onder invloed; hij blies 0.8 promille. Zijn motor was niet verzekerd en hij vervoerde een gaspistool met patronen en 3 zakjes weed. De verdachte kreeg een proces verbaal en is ingesloten voor verhoor. (07-119576)

Alcomobilisten aangehouden
MEPPEL Donderdagavond 8 maart is op het Haakswold een 27-jarige man uit Meppel aangehouden. Bij de blaasproef bleek hij een promillage te hebben van 0.6. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van een uur. (07-119592)

VEENOORD Een 41-jarige automobilist uit Coevorden is in de nacht van donderdag op vrijdag gecontroleerd toen hij over de van Goghstraat reed. Na een blaastest bleek hij een promillage te hebben van 1. Hij kreeg een proces verbaal en een rijdverbod van 4 uur. (07-119597)

Snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt
EMMEN Donderdagavond is op de N391 tijdens een verkeerscontrole een 43-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. Hij reed na correctie 136 km op een weg waar 80 is toegestaan; 56 km te hard. De man kreeg een proces verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. (07-119539)

Bromfietser in de fout
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 20-jarige jongen uit Smallingerland aangehouden die met zijn brommer over de Balkenweg reed. De Balkenweg is gesloten verklaard voor bromfietsers en fietsers. Ook kon de bestuurder geen kentekenbewijs tonen. De bestuurder heeft voor beide feiten een proces verbaal gekregen. (07-119607)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.