Persberichten stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 09-03-2007

Vechtpartij

UTRECHT In de vroege ochtend van vrijdag 9 maart gingen meerdere mensen met elkaar op de vuist

Rond 05.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij aan de Oudegracht. Agenten gingen ter plaatse en spraken op een trap naar de werf enkele mensen die vertelden dat er in een aan de werf gelegen horecagelegenheid een vechtpartij gaande was. Daarop gingen de politiemensen naar die gelegenheid.

In de horecagelegenheid was het een behoorlijke chaos: de bar en tap waren vernield, veel kapotte drankflessen op de grond en stukgeslagen stoelen en barkrukken. Door een medewerker werd verklaard dat er ruzie tussen enkele mannen was ontstaan. Hij was tussenbeiden gekomen en had de vechtersbazen gescheiden. Even later escaleerde de ruzie toch weer, waarbij vijf personen betrokken waren en gebruik werd gemaakt van de inventaris van de horecagelegenheid.

In de gelegenheid werden twee verdachten, een vrouw van 29 jaar en een man van 33 jaar, aangehouden. Naar de andere drie verdachten wordt een onderzoek ingesteld. De medewerker van de gelegenheid deed aangifte van de mishandeling en van de vernielingen.

Achtervolging motorscooters

UTRECHT In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 maart werd bij een inbraak gebruik gemaakt drie motorscooters.

Rond 01.15 uur kwam de melding binnen dat was ingebroken bij een winkel aan de Hogeweide en dat de verdachten er nu op drie motorscooters vandoor waren gegaan. Een motoragent die vanaf het Paardenplein tegen de richting in over het fietspad van de Daalsetunnel richting de Vleutenseweg reed, zag de drie motorscooters hem tegemoet komen. Twee van hen draaiden om, de derde reed door. De motoragent ging achter de derde aan. Die keerde vervolgens ook richting de Vleutenseweg en ging met een snelheid van boven de honderd kilometer richting het Majellapark. Na het Majellapark sloeg de motorscooter rechtsaf en de agent deed hetzelfde. Doordat daar zand lag ging de motor onderuit en kwam de agent ten val. De motor liep lichte schade op, de agent bleef ongedeerd. De scooter verdween uit het zicht.

Door meerdere politie-eenheden werd naar de motorscooters uitgekeken. De eerder achtervolgde motorscooter werd weer gesignaleerd op de Thomas à Kempisweg en hij reed het Thomas à Kempisplantsoen op. De verdachte nam daar een verkeersdrempel met zo een hoge snelheid, dat hij de macht over het stuur verloor en ten val kwam. Vervolgens ging de verdachte er te voet vandoor en verdween in de dichte bosschages. De omgeving werd afgezet en met een politiehond werd een zoektocht naar de verdachte ingesteld. De hond kon het spoor ver volgen, maar raakte het op een gegeven moment toch kwijt.

Bij de val met de motorscooter verloor de verdachte ook zijn buit: een kassalade. De lade en de motorscooter werden in beslag genomen. De zoektocht naar de andere motorscooters leverde niets meer op. De politie zet het onderzoek voort.

Beroving

UTRECHT Op woensdag 7 maart werd een jongen van zijn geld beroofd.

Kort na 09.00 uur fietste een 12-jarige jongen door Park Transwijk. Daar werd hij door twee jongens op fietsen tot stoppen gedwongen. Het tweetal wilde hem beroven, waartegen de jongen zich verzette. Er ontstond een worsteling, waarbij de jongen tegen de grond werd gewerkt en van een klein geldbedrag werd beroofd. Toen er een getuige aan kwam rijden, ging het tweetal er op hun fietsen vandoor.

Verdachten:


1) Lichtgetinte jongen van ± 10 jaar, ± 1.55 meter, zwart kort steil haar met de zijkanten kort opgeschoren, smal gezicht en sprak goed Nederlands met buitenlands accent. Hij droeg een fel rode jas met daaronder een kledingstuk met een grijze capuchon en een blauwe spijkerbroek. Hij reed op een opoefiets, waarbij opviel dat de bagagedrager wit was


2) Licht getinte jongen van ± 13 jaar, ± 1.63 meter, kort opgeschoren zwart haar, doorlopende wenkbrauwen, dikke lippen en hij sprak gebrekkig Nederlands met buitenlands accent. Hij droeg een lichtbruin/beige jas met capuchon en een grijze of bruine spijkerbroek en hij reed op een donkerblauwe herenfiets.

Getuigen van de beroving of mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Marco Polo op telefoonnummer 0900-8844.

Straatroof

UTRECHT Op donderdag 8 maart werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 22.50 uur liep een 57-jarige vrouw uit Utrecht over de Oudenoord. Plotseling voelde zij dat er van achter haar hard aan haar tas werd getrokken. De vrouw hield de tas echter stevig vast, waardoor zij ten val kwam en enkele meters over de grond werd gesleurd. Vervolgens brak het hengsel en ging de verdachte er te voet met haar tas vandoor. Het gebeurde allemaal zo snel, dat het slachtoffer alleen had kunnen zien dat de verdachte een donkere huidskleur had.

Het slachtoffer liep licht letsel aan haar knie, elleboog en handen op. Zij deed aangifte van de beroving.

Ongeval in tunnel

UTRECHT Op donderdag 8 maart raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding.

Rond 16.50 uur haalde een 30-jarige vrouw uit Bunnik met haar bromfiets enkele fietsers in de Van Sijpesteijntunnel in. Bij haar achterop zat haar 3-jarige dochtertje. Tegelijkertijd werd zij door een 31-jarige scooterbestuurder uit Utrecht ingehaald. Net op dat moment kwam hen een 43-jarige fietser uit Utrecht tegemoet. De Utrechtse bromfietser week naar rechts uit, raakte daarbij de bromfiets van de vrouw uit Bunnik, die vervolgens met haar dochter ten val kwam.

Het 3-jarige meisje liep een klein schaafwondje aan haar hand op. Haar moeder liep letsel aan haar elleboog en knie op. Zij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Mishandeling

UTRECHT Op donderdag 8 maart werd een man aangehouden op verdenking van mishandeling van een vrouw.

Rond 15.40 uur liep een 66-jarige vrouw uit Utrecht met een vriendin over de Mariaplaats. Plotseling en kennelijk zonder enige aanleiding kreeg zij van een man een harde klap met een krant tegen haar oog, waarna de verdachte ervandoor ging.

Een getuige van de mishandeling liep achter de verdachte aan. Hij wees politiemensen op de Oudegracht op de verdachte, waarna de man, 29 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden.

Het slachtoffer deed aangifte en had een rode oogkas en zag wazig. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en daar voor verhoor ingesloten.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op donderdag 8 maart heeft de politie van 13.00 uur tot 16.00 uur een grote verkeerscontrole op de Sartreweg gehouden.

Het te controleren verkeer werd door motoragenten vanuit de omgeving naar de controleplaats op het Veemarktterrein geleid. In totaal werden er ongeveer dertig bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: de autogordel, lading, niet handenvrij bellen, verlichting, documenten en technische gebreken. Naast gewone personenautos werden ook taxis, aanhangwagens en vrachtwagens aan een controle onderworpen.

Overval

UTRECHT Op donderdagochtend 8 maart werd een overval op een winkel gepleegd.

Rond 07.20 uur kwam een medewerker van een winkel aan de Euterpedreef bij het winkelpand aan. Zij werd daar opgewacht door twee mannen en moest onder bedreiging van een wapen met hen het pand ingaan. Het tweetal wilde geld hebben, maar toen de medewerkster hen dat niet kon geven, gingen de verdachten er zonder buit vandoor.

Nadat de verdachte waren verdwenen, werd de politie gewaarschuwd. Een onderzoek in de omgeving door meerdere politie-eenheden leidde niet tot de aanhouding van de verdachten.

Getuigen die voor, tijdens of na de overval iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Euterpedreef wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 099-8844.

Autokrakers

UTRECHT Op donderdag 8 maart werden twee autokrakers aangehouden.

Rond 08.40 uur zag een getuige dat door twee jongemannen werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Zandpad. Vervolgens waren de twee verdachten er met een koffertje op een fiets vandoor gegaan.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Een motoragent reed het park aan de Klopdijk in. Daarbij zag hij aan de overkant van het water de twee verdachten met hun buit op een bankje zitten. Zij zagen hem echter ook, waarna het tweetal wegrende. De motoragent stelde zijn collegas op de hoogte en andere eenheden troffen de verdachten op de Costa Ricadreef achter een flat aan. Daar werd het tweetal, jongemannen van 19 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aangehouden.

Het koffertje en de fiets van de verdachten werden in beslag genomen. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.