Persberichten 09/03 ochtend

Regio, 09-03-2007

Leiden Mishandeling fietser De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 16 jarige fietser uit Leiden. De jongen fietste met zijn moeder vanaf de Herensingel naar de Oude Herengracht toen een zwarte auto hen tegemoet reed. De bestuurder stopte om de fietsers voor te laten gaan. Nadat de bestuurder door was gereden keerde de auto opeens terug. Op de Oude Herengracht stapten drie jongens uit de auto die de jongen begonnen te slaan. Volgens één van hen had het slachtoffer op de auto gespuugd. Doordat een andere jongen zich mengde in de vechtpartij wist het slachtoffer zich los te maken. Zowel de auto met de inzittenden als de andere jongen zijn hierna weggegaan. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden, met name wil zij spreken met de jongen die zich in de vechtpartij mengde. Getuigen kunnen bellen via 0900 8844.

Zevenhuizen Verkeersongeval Donderdag 8 maart om 14.40 uur vond op de Rottekade een verkeersongeval plaats tussen een 75 jarige fietsster uit Bleiswijk en een 21 jarige automobilist uit Rotterdam. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. De fietsster werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Rotterdam.

Gouda Politie houdt man aan na mishandeling De politie heeft op vrijdag 9 maart, rond 03.10 uur, een 50 jarige man uit Gouda aangehouden nadat hij een 36 jarige man uit Haastrecht had mishandeld. De mishandeling vond plaats in een uitgaansgelegenheid aan de Zeugstraat. De verdachte sloeg zonder aanwijsbare reden met een bierglas in het gezicht van de Haastrechter. De verdachte werd buiten de deur gezet waar de politie de man heeft kunnen aanhouden. De Haastrechter heeft aangifte gedaan van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgezet.

Politie Hollands Midden Woninginbraken In Leiden werd er op diverse plaatsen op donderdag 8 maart op vrijdag 9 maart ingebroken. Op klaarlichte dag werd er een gsm weggenomen uit een woning aan de Wiekelhorst. Uit een woning aan de Vreewijkstraat is een flatscreen weggenomen en een geldbedrag weggenomen. De inbreker(s) zijn de woning via het inslaan van een ruit binnengedrongen.

In Oegstgeest werd er ook ingebroken in twee woningen. In een woning aan de Ridderspoorlaan en aan de Frans Halslaan. De woning aan de Ridderspoorlaan werd binnengekomen via het kapot boren van het slot van de deur. Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen. De woning aan de Frans Halslaan werd eveneens door inbreker(s) bezocht. Via de voordeur, afbreken cilinderslot, wisten zij de woning binnen te dringen. De hele woning is doorzocht op de aanwezigheid van waardevolle spullen, het is nog niet bekend of er ook daadwerkelijk iets is weggenomen.

In Ter Aar werd er ingebroken in een bedrijf aan de Houtweg. Via het openbreken van een raam wisten dader(s) het pand binnen te dringen. Uit het pand werd een geldbedrag weggenomen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

In een woning aan Rederij van Holststraat in Krimpen aan de Lek werd er op donderdagavond gepoogd in te breken. Inbreker(s) probeerden de deur open te wrikken, hun plan slaagde niet.

In Gouda werd er in een school en in een winkel ingebroken. Door het ingooien van een ruit kwamen dieven een winkel aan de Jan van Beaumontstraat binnen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. In een school aan de Tweede E.J. Potgieterstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Door het ingooien van een ruit wisten inbreker(s) binnen te dringen. Het is nog niet bekend of er wat is weggenomen.

De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft in de woningen onderzoek gedaan naar eventueel door de dader achtergelaten sporen.

Voorkom inbraak Inbraken zijn in sommige gevallen te voorkomen. Hengelen en flipperen zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. Flipperen betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. Hengelen is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen. Beide technieken zijn vruchteloos als de deur op slot is gedraaid met een sleutel.

Voorkom insluipingen Insluipingen zijn te voorkomen. De zogeheten gelegenheidsdief zal, wanneer daar gelegenheid voor is, een woning insluipen. Een open raam, een onafgesloten deur zijn voor de dief kansen die hij niet zal laten liggen. Als er dan ook nog eens waardevolle spullen in het zicht liggen, zoals een tas aan de kapstok of een laptop op tafel, neemt hij zijn kans waar. Binnen luttele seconden is hij binnen. Zelfs wanneer de bewoners thuis zijn. De politie adviseert dan ook altijd deuren en ramen waarop geen zicht is op slot te doen.

--- einde berichten ---