Politie Groningen

Vrijdag 9 maart 2007

Provincie Groningen, 09-03-2007

Leek/Tolbert: mannen gewond bij bedrijfsongeval

Een 42-jarige inwoner van Niebert liep donderdag hoofdletsel op tijdens bouwwerkzaamheden aan de Oude Zuiderweg in Leek. De man was boven het pand aan het werk en kwam te vallen. Hij belandde op een steiger. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Donderdagmiddag zakte een 35-jarige inwoner van Noordwijk tijdens werkzaamheden door het dak van een manege aan de Postwagen in Tolbert. De man werd eveneens met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Ook hier doet de Arbeidsinspectie onderzoek.

Musselkanaal: met brommobiel water in

Een uitwijkmanoeuvre voor een kat liep donderdag voor de bestuurder van een 45-km auto in Musselkanaal niet goed af. In een poging het dier op de Havenkade te ontwijken stuurde de 37-jarige inwoner van Musselkanaal zijn autootje pardoes het kanaal in. De man wist zelf op het droge te klimmen. De politie zorgde ervoor dat de onfortuinlijke bestuurder met een ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis werd vervoerd.

Nieuwolda/Grijpskerk/Delfzijl: rijbewijs kwijt

Twee automobilisten raakten donderdag hun rijbewijs kwijt omdat ze de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer overschreden. Een 21-jarige inwoner van Nieuwe Pekela werd met 135 kilometer per uur geklokt op de provinciale weg N362 bij Niewolda op een plek waar 80 kilometer is toegestaan. Ondanks de verplichte correctie zat de Pekelder nog ver boven de limiet en mocht hij ter plekke zijn rijbewijs inleveren. Een 51-jarige inwoner van Dokkum maakte het helemaal bont door op het Hoendiep bij Grijpskerk met zijn bestelbus een snelheid van 153 kilometer te laten noteren. De man bleek bovendien de auto niet te hebben verzekerd. Ook de Fries mocht ander vervoer regelen. Een 21-jarige inwoner van Delfzijl kon donderdag eveneens afstand doen van het roze document. De man reed met hoge snelheid door de bebouwde kom van Appingedam en Delfzijl en trok zich daarbij niets aan van de veiligheid van de medeweggebruikers en voetgangers. Ook brandden de mistlampen van de auto en droeg de Delfzijlster geen gordel. Na overleg met justitie mocht de man niet alleen zijn rijbewijs inleveren maar werd hij ook voor verhoor aangehouden.

Loppersum: dieren in beslag genomen

De politie heeft donderdag een viertal schapen en ruim twintig kippen in beslag genomen van een inwoner van Loppersum. De dieren waren ernstig verwaarloosd. In de schuur lagen een uitgedroogd lam en een dode kip. De levende dieren hadden nauwelijks te eten en te drinken. Tegen de 71-jarige eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Leek: met drank op achter stuur

Een 69-jarige inwoner van Tolbert werd donderdagmiddag betrapt terwijl hij met een slok op achter het stuur van zijn auto zat. De man liep op de Oldebertweg tijdens een controle tegen de lamp. Een ademanalyse leverde iets meer dan 1 promille op. De Tolberter kan een proces verbaal tegemoet zien.

Bedum: beenletsel bij ongeluk

Een 16-jarige bromfietsster uit Ten Boer liep gisteren letsel aan een been op bij een verkeersongeluk op de rotonde bij de Groningerweg in Bedum. Het meisje verleende vermoedelijk geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Bedum. Door de klap werd het slachtoffer nagenoeg over de auto heen geslingerd. De 16-jarige werd naar een ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd, de bromfiets nagenoeg vernield.

Groningen: lastige jongeman aangehouden

Ondanks diverse verzoeken van de politie door te lopen, weigerde een 23-jarige inwoner van Groningen vrijdagochtend vroeg de verstandigste weg te kiezen. De jongeman deed op de Grote Markt bij enkele agenten zijn beklag over de handelwijze eerder die nacht door enkele andere politiemensen nadat hij bij een vechtpartij betrokken was geweest. Door de kennelijk hoge alcoholconsumptie van de jongeman viel er echter geen redelijk gesprek met hem te voeren. Bovendien trok de man nogal wat aandacht van mede stappers. Toen hij na diverse vergeefse pogingen hem te laten vertrekken werd aangehouden, uitte de man zich niet al te vriendelijk wat hem eveneens een proces verbaal wegens belediging opleverde.

Groningen: aanhoudingen bij vechtpartij

De politie heeft donderdagnacht een 22-jarige militair uit Marum aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou op de Grote markt in Groningen een 23-jarige Stadjer zonder aanleiding in het gezicht hebben geslagen. Toen de politie arriveerde waren beide mannen aan het vechten. Beelden van het cameratoezicht toonden later aan dat de Marumer de Groninger diverse keren vol in het gelaat had gemept. Hij is aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen. Het slachtoffer is ook enige tijd aangehouden wegens baldadigheid. Hij liep bij de vechtpartij letsel aan het gezicht op en moet zich onder doktersbehandeling stellen.

Groningen: man door het lint

Er kwamen donderdagavond nogal wat politiemensen aan te pas om de veroorzaker van een aanrijding aan te houden. De persoon in kwestie, een 48-jarige Groninger, was in de Idastraat bij het parkeren drie keer tegen de auto van een straatgenoot gebotst. Toen de eigenaar daar iets van zei, begon de kennelijk onder invloed van drank verkerende man te vechten. Het lukte ook de gealarmeerde politie niet om een zinnig gesprek met hem te voeren. In plaats daarvan bedreigde hij zijn buren. De man ging kompleet door het lint toen hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de verdachte 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien werd duidelijk dat de man wegens rijden onder invloed al vanaf 1998 niet mag rijden. Die ontzegging geldt tot en met 2012. In overleg met justitie werd daarop de auto waarin hij de aanrijdingen had veroorzaakt in beslag genomen. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

Groningen: drugsdeal onderschept

Agenten in burger stuitten donderdagmiddag op het Floresplein in Groningen op een vermoedelijke drugsdeal. Terwijl zij op zoek waren naar een mogelijke alcoholist, zagen ze op nog geen tien meter afstand twee drugsgebruikers die opvallend gedrag vertoonden. Even later verscheen een derde persoon ten tonele waarop een deal tot stand leek te komen. Het lukte de agenten twee personen ter plekke aan te houden, een 19-jarige en een 49-jarige man, beiden uit Groningen. De derde persoon wist zich uit de voeten te maken. Bij de 19-jarige zaten 35 bolletjes cocaïne en heroïne in de kleding. Beide mannen zijn ingesloten.