Gemeente Halderberge


Drie zilverlindes voor 900 jaar Brabant (9 maart 2007)

Progressief Halderberge neemt initiatief voor het planten van drie zilverlindes in Halderberge in het kader van 900 jaar Hertogdom Brabant.

Negen eeuwen geleden, op 13 mei van het jaar 1106, werd aan de graaf van Leuven de hertogstitel verleend. Hij en zijn nazaten maakten daarvan gebruik door hun macht en hun grondgebied te vergroten. Uiteindelijk ontstond zo het hertogdom Brabant, een van de toonaangevende gewesten van de Nederlanden. Het omvatte de huidige provincies Noord-Brabant, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en het hoofdstedelijk gewest Brussel.

In 2006 bestond het voormalig Hertogdom Brabant 900 jaar. Een van de festiviteiten in dit kader is het project Brabant 900 bomen . Een initiatief van GroenLinks en de Belgische zusterpartijen Groen en Ecolo. De doelstelling is dat er in totaal 900 bomen worden geplant, waarmee enerzijds de historische verbondenheid met het Hertogdom wordt benadrukt en anderzijds aandacht wordt gevraagd voor het belang van bomen en het op een verantwoorde wijze omgaan met het milieu.

Op initiatief van Progressief Halderberge planten de heer Frits Harteveld, namens de fractie van Progressief Halderberge en de heer Leo Coret, voorzitter van het bestuur van Progressief Halderberge gezamenlijk met wethouder Gerard Huijpen op woensdag 14 maart om 15.00 uur één van de zilverlindes in het parkje aan de Lollestraat in Oudenbosch. De overige twee zilverlindes worden geplant nabij de rotonde in de Pastoor van Breugelstraat te Bosschenhoofd en in de directe omgeving van Het Veerhuis te Oud Gastel. Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 09/03/2007