Persberichten Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 09-03-2007

Frontale aanrijding met letsel

VEENENDAAL Een 24-jarige Veenendaalse is donderdagmiddag gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Rietzanger. De vrouw zat bij een 24-jarige man eveneens uit Veenendaal in de auto. Hun auto werd aangereden door een 21-jarige automobiliste uit Veenendaal die kwam aanrijden vanaf de Goudvink. Bij het linksaf slaan nam de 21-jarige vrouw de bocht te krap en belandde op de verkeerde weghelft. Daarbij zag ze de tegenligger over het hoofd, met een frontale botsing tot gevolg. Het slachtoffer is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Met behulp van een lasergun heeft de politie donderdag op de Bevrijdingslaan gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Dat resulteerde in zes bekeuringen tussen 16.25 en 17.00 uur, waarvan één was voor het niet dragen van de autogordel. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 72 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden.

Gordelcontrole

LEERSUM De politie heeft donderdag op de Rijksstraatweg een gordelcontrole gehouden. Tussen 17.00 en 18.45 uur werden vijf automobilisten bekeurd omdat ze de gordel niet droegen.

Verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Zandweg heeft de politie donderdag een verkeerscontrole gehouden. Tussen 13.45 en 15.00 uur werden zeven bekeuringen uitgeschreven: twee voor het niet dragen van de autogordel en vijf voor snelheidsovertredingen. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 67 kilometer per uur waar maximaal 50 mag worden gereden.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL/RHENEN Twee beginnende bestuurders zijn in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. Op de Stationsstraat in Veenendaal moest een 21-jarige Veenendaler blazen omdat hij slingerend reed. De uitslag van de ademanalyse was 205 ug/l, terwijl voor beginnende bestuurders de maximaal toegestane grens op 88 ug/l is gesteld.

Op de Utrechtsestraatweg in Rhenen werd een 20-jarige automobilist uit Elst betrapt op rijden onder invloed bij een routinecontrole. Hij bleek een alcoholgehalte te hebben van 145 ug/l. De man was al twee keer eerder betrapt met te veel drank op achter het stuur.