Gemeente Oisterwijk

autoverkeer uit Pannenschuur via heukelomseweg
06-03-2007
Vooralsnog geen autoverkeer uit Pannenschuur via heukelomseweg

Naar aanleiding van de discussieavond op 29 januari over de verkeersaansluiting van Pannenschuur IV op de Heukelomseweg, heeft wethouder Wagenmakers aangekondigd dat het college een notitie gaat opstellen over deze verkeersaansluiting. Het college legt in de loop van de volgende week een concept-notitie ter bespreking voor aan de betrokkenen. In deze notitie worden de verschillende varianten die op de discussieavond aan de orde zijn geweest naast elkaar gezet. Verder wordt een voorstel gedaan voor het vervolgtraject.

Het college stelt in de notitie een duurzame, toekomstgerichte oplossing voor, waarmee zij hoopt te kunnen rekenen op draagvlak bij de betrokkenen. Het betreft een ontwikkelingsmodel. Concreet houdt dit in dat er een volwaardige verkeersaansluiting van Pannenschuur IV op de Heukelomseweg zal komen, maar dat autoverkeer er vooralsnog géén gebruik van mag maken. De aansluiting wordt uitsluitend opengesteld voor hulpdiensten, openbaar vervoer, fietsverkeer en - gedurende de bouw van Pannenschuur IV bouwverkeer. Ook de bussluis ter hoogte van de Langvennen Zuid komt te vervallen, zodat het verkeer van Pannenschuur IV zich verdeeld over de Langvennen Noord, Langvennen Zuid en Gerard van der Lindenstraat. Verder behoudt het college zich het recht voor om in geval van calamiteit of (weg)werkzaamheden de aansluiting tijdelijk open te stellen voor autoverkeer. Dit uit oogpunt van veiligheid en bereikbaarheid.

Onderzoek

De komende jaren zal het college gaan bijhouden wat de effecten van Pannenschuur IV zijn op de omliggende wegen (Pannenschuurlaan, Quatre Bras, Tilburgseweg, Heukelomseweg). Hierbij worden ook de effecten van de in het vooruitzicht liggende verkeersmaatregelen meegenomen (aanpassing Quatre Bras, turborotondes Heukelomseweg). De tussentijdse resultaten van deze onderzoeken worden aan belanghebbenden bekendgemaakt en indien gewenst toegelicht.

Verkeersplan in overleg met betrokkenen

In 2010 als Pannenschuur IV gereed is zal het college samen met onder meer de wijkraad Pannenschuur, Buurtschap Heukelom en de (dan inmiddels opgerichte) wijkraad Westend een verkeerscirculatieplan opstellen voor de gehele wijk Pannenschuur. Daarin wordt ook de discussie rond de aansluiting op de Heukelomseweg gevoerd. In 2010 zullen de belangen van de nieuwe bewoners van Pannenschuur IV ook zijn vertegenwoordigd. En er zal dan meer zicht zijn op ontwikkelingen onder meer omtrent Quatre Bras en de plannen van ProRail. De uitkomst van dit interactieve proces staat volledig open.

Vervolg

Nadat het college de concept-notitie met de betrokkenen besproken heeft, zal zij een voorstel doen aan de commissie Ruimtelijke zaken en de raad. De concept-notitie zal 14 maart 2007 te lezen zijn op deze website en ter inzage liggen bij de Centrale publieksbalie.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon