Gemeente Coevorden

Rijvaardigheidsprogramma jonge automobilisten

Op het TT-circuit in Assen startte op vrijdag 2 maart het derde Trials-seizoen, een rijvaardigheidstest voor jonge automobilisten, opgezet door het Verbond van Verzekeraars.

Uit onderzoek blijkt dat automobilisten van 18 tot 24 jaar viermaal zoveel kans lopen bij een ongeluk betrokken te raken als oudere automobilisten. Voor jongens tot 24 jaar is de kans zelfs zesmaal zo groot. Daarom organiseert het Verbond van Verzekeraars speciaal voor deze doelgroep de rijvaardigheidstest Trials.

In een dagvullend programma op de circuits in Assen, Drachten en Niederrhein (Duitsland) kunnen jonge automobilisten ervaren wat er gebeurt als je de macht over het stuur verliest. Ook kunnen ze vaardigheid opdoen in het remmen op een nat wegdek, het maken van een noodstop en het rijden in een vrachtwagen.

Trials

Trials is in 2005 gestart als een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, Veilig Verkeer Nederland, de provincie Drenthe en alle Drentse gemeenten. Inmiddels wordt het programma ook in andere provincies aangeboden en hebben al meer dan 1.000 jongeren meegedaan aan de rijvaardigheidstrainingen.

Dit jaar kunnen 600 Drentse jongeren deelnemen, inschrijven kan via de website www.trials.nl waarop ook te lezen is waar en wanneer de trainingen worden aangeboden. Contactpersoon in de regio Zuidoost Drenthe is Marja Derksen, telefoon 06-21458601.
De kosten bedragen EUR 50,=, de overige kosten worden betaald door het Verbond van Verzekeraars en de deelnemende gemeenten en provincies.