Gemeente Hoorn


Bronzen legpenning voor de heer C.B. Freeke

9 maart 2007 - Op donderdag 8 maart 2007 heeft wethouder de heer R.J.R. Witteveen de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn aan de heer C.B. Freeke uitgereikt.

De heer Freeke kreeg de penning toegekend vanwege zijn inzet als voorzitter en bestuurslid van de Stichting MAK Blokweer. Hij nam die dag afscheid als bestuurslid.

de heer Freeke en wethouder Witteveen De heer Freeke heeft zich vanaf het begin ingezet voor de realisatie van een milieucentrum in het gebied Blokweer. Hij heeft het idee indertijd omarmd en gefungeerd als trekker, ondersteund door andere vrijwilligers, om de plannen in realiteit om te zetten. Als voorzitter van het bestuur van Stichting MAK Blokweer heeft hij er mede voor gezorgd dat dit bijzondere gebouw daadwerkelijk als milieuactiviteitencentrum een functie kreeg. Mede dankzij zijn inspanningen en intensieve inzet is het MAK op de kaart gezet. Hij kwam altijd op voor de belangen van het MAK, waarbij hij discussies met onder meer de gemeente niet uit de weg ging.

De heer Freeke is tot 2005 voorzitter van de stichting geweest. Het laatste jaar heeft hij er als bestuurslid voor gezorgd dat het bestuur alert bleef en bleef streven naar verdere continuïteit van Stichting MAK Blokweer. Op dinsdag 6 maart 2007 bestond de stichting negen jaar. Dit werd op 8 maart met het personeel en de vrijwilligers gevierd. Bij die gelegenheid nam de heer Freeke afscheid als bestuurslid.

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de heer Freeke middels de toekenning van de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn te bedanken voor zijn inzet: zowel in de periode van voor de realisatie, als in die daarna.

Het Milieu Activiteitencentrum met Kijkboerderij (MAK) ligt in het natuurpark Blokweer. Het centrum, de kijkboerderij en het gebied worden beheerd door Stichting MAK Blokweer. De stichting heeft tot doel het vergroten van de maatschappelijke bewustwording door zorg voor natuur, milieu en landschap. Educatie, recreatie, presentatie, ecologisch beheer en participatie zijn activiteiten die worden ingezet om dit doel te bereiken.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 9 maart 2007