Gemeente Den Haag

Den Haag Regeringsstad

Op vrijdag 9 maart 2007 wordt voor de derde keer de Haagse Fotografieprijs uitgereikt. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zijn ook een tweede en derde prijs beschikbaar. Wethouder van Cultuur, Jetta Klijnsma, reikt de prijzen uit.

In juli 2004 stelde het college van burgemeester en wethouders de jaarlijkse Haagse Fotografieprijs in. Iedereen, amateur of professioneel, kan deelnemen. De prijzen variërend van 1.000,00 voor de winnende foto en 300,00 en 200,00 voor de nummers twee en drie wordt toegekend aan een individuele foto. Er deden 52 inzenders mee met maximaal 10 foto's per deelnemer. Van 28 inzenders zijn de ca. 150 foto's in de tentoonstelling opgenomen.

Voor 2006 was het thema "Den Haag Regeringsstad". Den Haag Regeringsstad was een logisch thema in het jaar dat er vervroegde verkiezingen werden uitgeschreven. Den Haag is het regeringscentrum waar alle beslissingen worden genomen en bovendien is Den Haag de stad met de ministeries waar het beleid wordt uitgevoerd. Eigenlijk kun je in Den Haag niet om de politiek heen. Zelfs in de huiskamer komt Den Haag (bijna) dagelijks via de TV binnen.

In 2005 was het thema "Den Haag zijn we allemaal" en in 2004 "Burger, Europeaan
en trots op Den Haag". Het aantal inzendingen is over de jaren toegenomen. Steeds meer Hagenaars en Nederlanders raken bekend met de Haagse Fotografieprijs. Ook internationaal staat de Haagse Fotografieprijs op de kaart, want ook vanuit het buitenland werden inzendingen gedaan.

De tentoonstelling is voor het publiek van 10 maart tot en met 22 juni 2007 te bezichtigen in de tentoonstellingsruimte van het Haags Gemeentearchief, Spui 70 te Den Haag.
ma-vr 7-19u (do 7-21u)/za 9.30-17u. De toegang is gratis.