Ondertekening huurovereenkomst eerste brede school in Zuidwijk


06.03.2007 / 10:08 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia rotterdam zuid

Vestia rotterdam zuid

http://www.vestia.nl/

Een stap dichterbij de Wereld op Zuid

Op 9 maart 2007 van 11.00 tot 13.00 uur vindt in Landhuis De Oliphant, Kromme Zandweg 90, Rotterdam de ondertekening van de huurovereenkomst en de statuten van de Wereld op Zuid plaats. De Wereld op Zuid is de eerste brede school in Zuidwijk.

Het collegeprogramma van de gemeente Rotterdam geeft een grote impuls aan de kwaliteit van de Rotterdamse scholen: de leertijd voor jongeren wordt uitgebreid en het reguliere programma wordt uitgebreid met creatieve, culturele en sportieve activiteiten.

Opvoedingsondersteuning, betrokkenheid van de ouders, kinderparticipatie en een klimaat van zorg zijn belangrijke pijlers. Om deze pijlers uit te werken tot een gericht aanbod van lessen en activiteiten heeft een aantal organisaties zich verenigd in de stichting Wereld op Zuid. Door onder één dak te werken zijn de lijnen korter en kan men elkaar dan gemakkelijker bereiken.

Met het laten passeren van de statuten en de ondertekening van de huurcontracten wordt een stap gezet op weg naar realisatie van dit bijzondere project dat een toegevoegde waarde zal hebben voor Zuidwijk. Naar verwachting neemt de daadwerkelijke bouw nog in 2007 een aanvang.

Over Vestia
Vestia is actief in zes aandachtswijken van het Ministerie van VROM in Den Haag en Rotterdam. In beide steden zijn met de gemeente prestatieafspraken gemaakt voor de komende jaren en treedt Vestia op als integraal gebiedsontwikkelaar. Vestia bouwt dan niet alleen de woningen maar ook de nodige voorzieningen, vernieuwt de openbare ruimte en draagt veelal financiële verantwoordelijkheid voor de grondexploitatie.


---


Noot voor de redactie,