Gemeente Hengelo

NS, Prorail en gemeente sluiten overeenkomst

Dinsdagmiddag 6 maart is feestelijk stilgestaan bij de overeenkomst voor de verbreding van de onderdoorgang van het station. De overeenkomst is gesloten door burgemeester Kerckhaert, de directeur van ProRail regio Noord-West de heer Kees de Vries en plaatsvervanger van de directeur van NS regio Noord-West de heer Kip, mevrouw Carla van Heijzen.

Vooruitgang voor reizigers

In december 2006 hebben ProRail en de gemeente Hengelo reeds een overeenkomst gesloten voor de aanleg van een 12 meter brede onderdoorgang met opgangen naar de perrons, een royale luifel aan de zuidzijde van het station en de verbouwing van de stationshal aan de centrumzijde. In januari hebben de verantwoordelijken voor het Fonds Eenmalige Bijdrage NS (FENS) eveneens ingestemd met het plan, waardoor de uitvoering verzekerd is. Hiermee wordt een fraai plan voor het station gerealiseerd, een echte vooruitgang in het gebruik en de beleving van de reizigers. Bovendien voorziet het plan in een kwalitatief hoogwaardige uitstraling, passend bij de ambities voor de ontwikkeling van het stationsgebied en behoorlijke verbetering van de verbinding tussen het centrum van Hengelo en Hart van Zuid.

Brede steun voor het project

De kosten van dit ambitieuze plan bedragen ca. 13,3 miljoen euro. Deze substantiële investering wordt gedragen door FENS, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (Eenmalige regeling uitkering Spoorse doorsnijdingen), de Regio Twente en de gemeente Hengelo. Het plan wordt niet alleen in financieel opzicht gedragen door meerdere partijen; verschillende organisaties waren betrokken bij de planvorming en hebben intensief samengewerkt en een grote groep mensen heeft zich ingespannen om alles voor elkaar te krijgen.

De betrokken partijen slaan de handen ineen