Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Bouwactiviteiten Woldweg 21 stilgelegd (persbericht 109 - 28 november 2006)

Voor de illegale bouwactiviteiten op het adres Woldweg 21a heeft de gemeente op 16 november 2006 een bouwstop opgelegd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de eigenaresse mevrouw E. van der Lee ook een last onder dwangsom tot naleving van de bouwstop opgelegd. Anders gezegd: bij iedere overtreding van de bouwstop moet EUR 25.000 betaald worden.

Bouw- en Woningtoezicht constateerde de herbouwwerkzaamheden van een schuur op 2 november 2006. Deze bouwactiviteiten vonden zonder bouwvergunning plaats. Vervolgens is met mevrouw Van der Lee afgesproken dat zij de bouwwerkzaamheden zou staken en dat ze een aanvraag bouwvergunning zou indienen. Op 15 november 2006 constateerde Bouw- en Woningtoezicht dat er in strijd met de afspraak werd doorgebouwd. De bouwwerkzaamheden zijn een dag later stilgelegd.

Door het schenden van de gemaakte afspraak en omdat er geen aanvraag bouwvergunning kwam hielden burgemeester en wethouders er rekening mee, dat de bouwstop overtreden zou worden. Daarom hebben zij besloten per 24 november 2006 de bouwstop met het opleggen van de last onder dwangsom te benadrukken.

Binnen een aantal weken bepalen burgemeester en wethouders wat er met het bouwwerk moet gebeuren. De mogelijkheden zijn het laten afbreken, gedogen of het legaliseren van het bouwwerk.