Gemeente Hilversum

RAV wordt OV-taxi Gooi en Vechtstreek

28 november 2006
Vervoer is een belangrijke voorwaarde om uw sociale contacten te kunnen onderhouden. Daarom hebben de meeste gemeenten in 't Gooi en de Vechtstreek namelijk, Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren, aanvullend vervoer geregeld dat u van deur tot deur brengt. Dit vervoer is bekend onder de naam Regionaal Aanvullend Vervoer (RAV) of de WVG-taxi. Met ingang van 1 januari 2007 wordt het RAV overgenomen door de provincie Noord-Holland in samenwerking met de gemeenten en vervangen door OV-taxi Gooi en Vechtstreek.

Wat gaat er (voor u) veranderen?
Een nieuw telefoonnummer 0900-8654, voor reserveren, informatie en opmerkingen/ klachten. U krijgt automatisch een nieuwe vervoerspas toegestuurd. Hier hoeft u in de meeste gevallen niets voor te doen. Indien u nog geen foto op uw pas heeft, zal u gevraagd worden een foto op te sturen. Een nieuw logo en folder. De folder wordt u toegestuurd tegelijk met uw nieuwe pas. De OV-taxi Gooi en Vechtstreek rijdt tussen 06.00 en 24.00 uur. Daarnaast geeft de OV-taxi aansluiting op de laatste trein op de stations Hilversum, Naarden-Bussum en Weesp. Iedereen kan gebruik maken van de OV-taxi Gooi en Vechtstreek, ook zonder WVG-indicatie. Deze reiziger betaalt dan wel een hoger tarief. Het reisgebied wordt vergroot naar heel Nederland. Vanaf de 6e zone wordt wel een hoger tarief berekend.

Wat blijft er voor u gelijk?
De spelregels van het vervoer (aanmeldtijd/ marges/ gecombineerd vervoer). Connexxion Taxi Services blijft de vervoerder.

De jaarwisseling is tevens de wisseling van RAV naar OV-taxi Gooi en Vechtstreek. Dit betekent dat u op 31 december 2006 tot 24.00 uur kunt rijden met RAV. Op 1 januari kunt u dan vanaf 06.00uur voor de eerste keer reizen met de OV-taxi Gooi en Vechtstreek.

Ritten bestellen
Vanaf 18 december 2006 kunt u uw ritten bestellen voor 2007. Indien u vaste-/ noteerritten bij RAV heeft, dan worden deze automatisch meegenomen naar de OV-taxi Gooi en Vechtstreek. Voor het bestellen van een rit, klachten, informatie enz. kunt u bellen naar 0900-8654 ( EUR 0,10 per minuut) en dan volgt een keuzemenu.