AEGON

Groeistrategie centraal
tijdens AEGON's beleggers- en analistenconferentie

AEGON streeft naar verdubbeling waarde nieuwe productie tot EUR 1,1 miljard in 2010

Den Haag, 28 november 2006

Voorzitter van de Raad van Bestuur van AEGON N.V. Donald J. Shepard zal vandaag tijdens de beleggers- en analistenconferentie van de onderneming nieuwe groeidoelstellingen voor de groep tot 2010 bekendmaken. De beleggers- en analistenconferentie wordt vandaag en morgen gehouden in New York.

Don Shepard zal samen met andere leden van de Raad van Bestuur en het senior management de groeistrategieën bespreken die AEGON bedrijfsonderdelen wereldwijd in gang hebben gezet. Patrick S. Baird, CEO van AEGON Amerika, zal de ontwikkelingen en groeidoelstellingen voor AEGON Amerika toelichten. Tijdens de conferentie zal ook een aantal bijeenkomsten worden gehouden met leden van de Raad van Bestuur, senior managers van de landenunits en van Group Staff.

"De resultaten die AEGON de afgelopen paar jaar heeft behaald, bewijzen ons voortdurende streven naar winstgevendheid. De waarde nieuwe productie is sterk gestegen en ons intern rendement heeft zich in die tijd verbeterd", aldus Don Shepard. "De komende tijd zullen wij ons vooral richten op een aantal wereldwijde initiatieven, zoals het verder uitbouwen van onze internationale pensioenactiviteiten, om AEGON's toonaangevende positie in levensverzekeringen en pensioenen verder te versterken. Wij zijn van mening dat onze nieuwe groeidoelstellingen aansluiten bij het sterke groeipotentieel van zowel de bestaande als de zich ontwikkelende markten waarop wij actief zijn. We zijn blij dat we in de gelegenheid zijn om de vooruitgang die AEGON bedrijfsonderdelen boeken, met de beleggerswereld te kunnen bespreken."

AEGON Group AEGON heeft vandaag doelstellingen voor de waarde nieuwe productie voor de gehele groep bekendgemaakt. Gebaseerd op realistische, maar ambitieuze bedrijfsplannen verwacht AEGON dat de waarde nieuwe productie tussen 2005 en 2010 zal verdubbelen tot EUR 1,1 miljard. Dit komt neer op een gemiddelde jaarlijkse groei van ongeveer 15%. Een deel van deze bedrijfsplannen en daaraan gerelateerde doelstellingen is gepresenteerd tijdens de beleggers- en analistenconferentie in mei van dit jaar. De doelstellingen die voor AEGON Amerika en voor de groep als geheel zijn geformuleerd, maken duidelijk dat AEGON zeer goed gepositioneerd is om de groeimogelijkheden in Noord-Amerika, Europa en Azië te benutten.

AEGON verwacht dat het aandeel van Azië, Centraal- en Oost-Europa en de Overige Europese landen in de waarde nieuwe productie in 2010 zal uitkomen op 25-30%. Door te blijven investeren in deze regio's zal het aandeel van deze landen in de totale waarde nieuwe productie naar verwachting op den duur uitkomen tussen de 30 en 35%.

AEGON Amerika
AEGON Amerika streeft ernaar om in 2010 een waarde nieuwe productie van USD 625 miljoen te realiseren. Dit komt neer op een gemiddelde jaarlijkse groei van 13% vanaf 2005. Deze groei wordt bereikt door autonome groei op de binnenlandse markt, alsmede door internationale uitbreiding.

"We gaan uit van dubbelcijferige groei van de waarde nieuwe productie in vrijwel al onze productsegmenten in Amerika", zei Pat Baird. "We verwachten sterke groei in onze individuele spaarproducten en pensioenactiviteiten, onze levenactiviteiten, onze producten voor vermogensbescherming en onze institutionele activiteiten. Voorts zijn we van mening dat ons herverzekeringsbedrijf in eigen land een toonaangevende rol zal blijven spelen en dat we die activiteiten internationaal verder kunnen uitbreiden."

Note: In dit persbericht is een maatstaf opgenomen die niet behoort tot de algemene waarderingsgrondslagen (GAAP): waarde nieuwe productie. Waarde nieuwe productie is niet gebaseerd op IFRS, die AEGON gebruikt voor zijn kwartaalresultaten, en moet niet worden gezien als een vervanging voor IFRS-maatstaven. AEGON is van mening dat de waarde nieuwe productie tezamen met de op GAAP gebaseerde resultaten, de beleggerswereld zinvol inzicht verlenen om AEGON's activiteiten te kunnen evalueren in relatie tot de activiteiten van de peers.

Programma
Het programma van de beleggers- en analistenconferentie ziet er als volgt uit (tijden EST):

Dinsdag, 28 november 2006

5:30 pm Opening en welkom
Michiel van Katwijk
Executive Vice President & Group Treasurer, AEGON N.V. 5:35 pm AEGON Group - Growing the Value
Don Shepard
Chairman of the Executive Board, AEGON N.V.
6:05 pm AEGON Group - Pension/Retirement Initiatives Alex Wynaendts
Member of the Executive Board, AEGON N.V.

Woensdag, 29 november 2006

8:00 am AEGON USA - Growing the Value
Pat Baird
President & CEO, AEGON USA
8:45 am AEGON USA - Pension/Retirement Initiatives Mark Mullin
Executive Vice President, AEGON USA Diversified Investment Advisors 9:30 am AEGON Group - International Bancassurance Initiatives Larry Norman
President, AEGON Financial Services Group
10:30 am Bijeenkomsten gedurende de rest van de dag

Alle doelstellingen die worden genoemd zijn gebaseerd op de huidige economische en zakelijke veronderstellingen. Er is voorts vanuit gegaan dat wisselkoersbewegingen een neutraal effect zullen hebben.

De presentaties zijn te volgen via een live audio webcast en de slides van de presentaties zijn beschikbaar op deze site.

Over AEGON
AEGON is een van de grootste levens- en pensioenverzekeraars ter wereld en een belangrijke aanbieder van beleggingsproducten. We stimuleren onze lokale vestigingen hun producten en diensten zo te ontwikkelen dat deze optimaal aansluiten bij de wensen van klanten, waarbij ze gebruik maken van de meest geschikte distributiekanalen. We zijn er trots op dat we deze lokale aanpak kunnen combineren met de kracht van onze groeiende wereldwijde organisatie.

AEGON's hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wereldwijd heeft AEGON ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de Groep actief in een aantal andere landen, waaronder Canada, China, Hongarije, Polen, Slowakije, Spanje, Taiwan en Tsjechië.

Respect, kwaliteit, transparantie en vertrouwen vormen de kernwaarden van AEGON. AEGON streeft er voortdurend naar om de verwachtingen van klanten, aandeelhouders, werknemers en zakenpartners waar te maken. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën en we streven ernaar de beste in onze bedrijfstak te zijn.

Disclaimers
Belangrijke noot met betrekking tot verwachtingen
De in dit bericht opgenomen mededelingen, voor zover geen historische feiten, zijn verwachtingen zoals bedoeld in de U.S. Private Securities Litigation Reform Act (USA). Woorden zoals 'geloven', 'schatten', 'van plan zijn', 'kunnen', 'verwachten', 'anticiperen', 'voorspellen', 'ramen', 'rekenen op', 'plannen', 'voortzetten', 'willen', 'voorspellen', 'zullen', 'wensen' en 'is overtuigd' en soortgelijke uitingen - als ze op ons betrekking hebben - worden gebruikt om dergelijke verwachtingen kenbaar te maken. Deze mededelingen zijn geen garanties voor toekomstige resultaten en hebben risico's, onzekerheden en aannames in zich die moeilijk zijn te voorspellen. Wij achten ons niet verplicht om alle verwachtingen publiekelijk te herzien of aan te passen. Lezers zijn gewaarschuwd niet overmatig te vertrouwen op deze verwachtingen, die enkel van kracht zijn op de specifieke data.

Alle verwachtingen zijn onderhevig aan meerdere risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat werkelijk behaalde resultaten materieel verschillen van de verwachtingen, inclusief, echter niet beperkt tot het volgende:
* veranderingen in algemene economische omstandigheden, met name in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk;
* veranderingen in de ontwikkeling van de financiële markten, inclusief in ontwikkeling zijnde markten, waaronder:
* de frequentie en omvang van oninbare leningen in onze vastrentende beleggingsportefeuilles; en
* de effecten van faillissementen en/of boekhoudkundige veranderingen in de financiële markten en de daaruit voortkomende daling van de waardes van posities in aandelen en schuldpapieren;
* de frequentie en omvang van verliezen uit verzekerde gebeurtenissen;
* veranderingen die invloed hebben op sterftecijfers, levensverwachting en andere factoren die de winstgevendheid van onze verzekeringsproducten kunnen beïnvloeden;
* veranderingen die de rentestanden beïnvloeden en voortdurend lage rentestanden en snel veranderende rentestanden;
* veranderingen die invloed hebben op de wisselkoersen, waaronder de EUR/USD en EUR/GBP wisselkoersen;
* toenemende concurrentie in de Verenigde Staten, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de in ontwikkeling zijnde markten;
* veranderingen in wet- en regelgeving, met name die die onze activiteiten, ons productaanbod en de aantrekkelijkheid van bepaalde producten voor klanten kunnen beïnvloeden;
* veranderingen van het beleid van toezichthouders met betrekking tot de verzekeringsbedrijfstak in de jurisdictie waarin wij actief zijn;
* overmacht, terrorisme, oorlogsdaden en pandemieën;
* veranderingen in het beleid van centrale banken en/of regeringen;
* rechtszaken en maatregelen door toezichthouders die ons ertoe verplichten substantiële schade te vergoeden of onze werkwijze te veranderen;
* de reactie van klanten met betrekking tot nieuwe producten en distributiekanalen;
* veranderingen op het gebied van concurrentie, wetgeving, toezicht of belastingwetgeving die de kosten voor distributie van of vraag naar onze producten beïnvloeden;
* het niet behalen van verwachte resultaten, efficiencyverbeteringen of andere kostenbesparende initiatieven;
* de invloed op onze gerapporteerde financiële resultaten en financiële situatie van de toepassing van International Financial Reporting Standards.


----------

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail

Dit persbericht is een vertaling van het officiële Engelstalige persbericht, dat u elders op deze site kunt vinden.