Politie Midden- en West Brabant

Persbericht dodelijk verkeersongeval

BREDA, 28 november 2006

Politie onderzoekt toedracht dodelijk verkeersongeval Alphen (NB)

ALPHEN (NB): Aan de Goedentijd in Alphen is dinsdagmiddag een automobilist, waarvan de identiteit op dit moment niet bekend is, om het leven gekomen. Rond 14:15 uur reed een 47-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Weelde met zijn vrachtwagencombinatie op de Goedentijd, komende uit de richting van Gilze en gaande in de richting van Alphen. Ter hoogte van het tuincentrum stond de onbekende bestuurder stil met zijn auto. Door nog onbekende oorzaak reed de vrachtwagen tegen de achterzijde van de personenauto, waarna de auto onder de cabine terecht kwam van de vrachtwagen uit Oosterwolde. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De tankauto was geladen met ca.
30.000 liter veevoer. Een deel van de vloeibare lading is uit de tank gelopen in een sloot. De milieudienst draagt zorg voor verwijdering van het veevoer. De vrachtwagenchauffeur raakte licht gewond. Voor de man is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. Verkeersongevallen Analisten van de politie Midden en West-Brabant helpen mee met het onderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval en hebben een technisch onderzoek ingesteld. De politie heeft de provinciale weg, tussen Breda en Alphen op ruime afstand van het ongeval afgesloten voor het verkeer.

Auteur: Desiree Brabers / Henk Snepvanger