3 e persbericht van dinsdag 28 november 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 28-11-2006

Eindhoven: Politie houdt verdachte steekpartij aan

De politie heeft dinsdag een 18-jarige man uit Cadier en Keer aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op zaterdag 5 augustus in de Ten Hagestraat in Eindhoven een 27-jarige Eindhovenaar met een mes in het been heeft gestoken. De Limburger had even daarvoor op het Stratumseind de telefoon van de Eindhovenaar afgepakt. Hij was weggerend, de Eindhovenaar ging achter hem aan. Op de Ten Hagestraat kreeg de Eindhovenaar de verdachte te pakken. De verdachte trok een mes en stak de man in het been. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

Dinsdag om 19.35 uur heeft de politie in zijn woning in Woensel Zuid een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had tijdens een ruzie zijn 32-jarige vrouw geslagen en aan de haren getrokken. Hij had in de woning ook een aantal spullen vernield. De man is de cel ingegaan.

Helmond: Politie controleert op snelheid

Op twee wegen in Helmond heeft de politie dinsdag op snelheid gecontroleerd.

* Tussen 10.10 en 13.00 uur was er een controle op de Engelseweg. Van de 2042 passanten reden er 62 te hard. De snelste reed 88 km/u.

* Op de Varenschut controleerde de politie tussen 13.40 en 15.30 uur. Hier passeerden 1135 voertuigen de radarapparatuur en 115 bestuurders deden dat te snel. Hier was de topper 87 km/u.

Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Someren: Verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Kanaaldijk Noord Witvrouwenbergweg zijn dinsdagmiddag rond 14.40 uur twee bestuurders gewond geraakt. Een 18-jarige bestuurder van een bestelauto uit Bochelt (B), reed vanuit de Witvrouwenbergweg linksaf de Kanaaldijk Noord op. Hij gaf de bestelauto die van rechts kwam geen voorrang. Achter het stuur van deze bestelauto zat een 53-jarige man uit Rucphen. Door de botsing kwam de auto van de man uit Rucphen op de linker weghelft terecht, waar de auto tegen de tegemoetkomende vrachtauto botste. De vrachtauto werd bestuurd door een 18-jarige man uit Someren. De man uit Rucphen moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Hij is met kneuzingen over het hele lichaam in het ziekenhuis opgenomen. De man uit Bochelt had nekklachten, maar kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De vrachtautochauffeur was niet gewond. De weg werd enige tijd afgesloten.

Veldhoven: Politie houdt man na huiselijk geweld aan

In zijn woning in Veldhoven heeft de politie dinsdag om 15.00 uur een
43-jarige man aangehouden. De man zou eerder op de dag zijn 37-jarige vrouw hebben mishandeld. Hij zou haar in het gezicht geslagen hebben. De man is ingesloten.