Gemeente Zwolle

Informatiecentrum IJsselzone geopend


Datum uitgave: 29-11-2006
Hoe speelt de gemeente in op hoogwater? Welke gevolgen hebben die plannen voor het gebied en de bewoners langs de IJssel? Hoe zit met de plannen rond de verplaatsing van de waterwinning? Met deze en andere vragen over de toekomst van het gebied tussen de Schellerdijk en de Kleine Veerweg kunnen bewoners, grondeigenaren en andere belangstellenden voortaan terecht bij het nieuwe informatiecentrum Buurtschap IJsselzone Zwolle in kaasboerderij De Huppe. Wethouder Peter Pot en voorzitter Hans van den Berg van de Vereniging Buurtschap IJsselzone Zwolle openden woensdag 8 november, onder grote belangstelling van omwonenden en betrokken partijen, het informatiecentrum. Het informatiecentrum besteedt de eerstkomende tijd met name aandacht aan het project 'Ruimte voor de Rivier'. Het project Ruimte voor de Rivier gaat over veilig wonen in Nederland. Ons klimaat verandert en hierdoor krijgen we in de nabije toekomst te maken met meer (rivier)water. Hoe kunnen we ons daar goed tegen beschermen? Het Rijk slaat met het waterproject Ruimte voor de Rivier een nieuwe weg in. Centraal staat niet meer het versterken en verhogen van dijken, maar het water van de rivieren letterlijk de ruimte geven die het nodig heeft. Dit kan onder meer door de uiterwaarden te verlagen, om bij grote afvoeren het stromende water meer ruimte te geven, zodat het minder hoog wordt. De gemeente Zwolle is verantwoordelijk voor één gebied binnen het project: de Scheller en Oldeneler Buitenwaarden. Dit gebied ligt aan de IJssel en is een waardevol buitengebied.

In het Informatiecentrum in De Huppe is ook informatie te vinden over Vitens. De bedoeling is dat er steeds wisselende informatie aanwezig is. De Vereniging Buurtschap komt binnenkort met specifieke informatie over het gebied.

Openingstijden
Het informatiecentrum Buurtschap IJsselzone is op dezelfde tijden geopend als de kaasboerderij De Huppe zelf, te weten:
* dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
* zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur

'Spreekuur'
De gemeente is verantwoordelijk voor het project Ruimte voor de Rivier, waarover nu een expositie is te zien in het Informatiecentrum. Projectleider Reinder Slager van Ruimte voor de Rivier, houdt tweewekelijks een 'spreekuur' over het project in het Informatiecentrum. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U kunt zo binnen lopen.

De 'spreekuren' dit jaar zijn:

* vrijdag 17 november (van 9 tot 12.30 uur)
* vrijdag 1 december (idem)

* vrijdag 15 december (idem).

Voor meer informatie over het project Ruimte voor de Rivier kunt u kijken op: www.ruimtevoordeijssel.zwolle.nl