Gemeente Utrecht


2006 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
147 Vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 28 november 2006)


In Leidsche Rijn zijn er bij de verplaatsing van sportvelden een aantal sloten van particuliere handen in gemeentelijke handen overgegaan. Voorheen dienden de particuliere eigenaren de eigen sloten schoon te houden, wat bij een schouw werd gecontroleerd. Indien de sloot niet goed werd onderhouden, kreeg de eigenaar een boete. Waarna een nieuwe schouw plaatsvond.

Nu zijn de sloten veelal gemeentelijk eigendom, met name rondom sportvelden. Zoals rondom de sportvelden van UVV en VV De Meern. Deze sloten zijn echter een aantal jaren niet onderhouden en schoongehouden door de gemeente Utrecht. Bij navraag blijkt dat er onenigheid is tussen de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en de Dienst Stadswerken over het eigendom van deze sloten en over het onderhoud ervan.


Dit alles leidt de D66-fractie tot de volgende vragen:
1. Van wie zijn de sloten rondom de sportparken van UVV en VV De Meern?
2. Bent u het met ons eens dat indien deze sloten inderdaad gemeentelijke eigendom zijn, deze ook door de gemeente moeten worden onderhouden conform de voorschriften van het Waterschap?
3. Zo ja, waarom is dit niet gebeurd?
4. Zijn er meerdere sloten die nu in eigendom zijn van de gemeente, die niet jaarlijks zijn onderhouden?
5. Waarom niet?
6. Indien de sloten niet onderhouden zijn, zijn daarover boetes betaald?
7. Indien de reden van het niet onderhouden van de sloten is gelegen in onenigheid tussen twee gemeentelijke diensten, hoe gaat u dat oplossen?


---- --