Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeente zoekt aanspreekpunten voor vreugdevuur Uitgebracht op: dinsdag 28 november 2006

Traditie wil dat in de gemeente Voorschoten op oudejaarsavond een aantal vreugdevuren plaatsvinden. De gemeente Voorschoten zoekt vrijwilligers die op oudejaarsavond aanspreekpunt willen zijn bij het vreugdevuur in hun buurt. GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden tot en met woensdag 20 december. Geen aanspreekpunten betekent geen vuur!

De vrijwilligers zijn aanspreekpunt voor omwonenden, gemeente en veiligheidsdiensten als politie en brandweer. De vijf plaatsen in de gemeente waar een vreugdevuur is toegestaan, zijn:


- Donklaan.

- Burgemeester van der Haarplein.

- Grasveld Adm. de Ruytersingel.

- Tahijaweg.

- Grasveld aan de Juliana van Stolberglaan.

Taken aanspreekpunt
De taken van het aanspreekpunt bestaan uit:
1. Het toezien op de grootte van het vreugdevuur. 2. Het paraat houden van een blusmiddel tijdens het branden om de brand binnen de perken te
kunnen houden.
3. Het toezien op het verbranden van schoon hout en kerstbomen. Ander hout en grofvuil is niet
toegestaan.
4. Contact opnemen met de politie indien een en ander uit de hand dreigt te lopen.

Tijdens de avond zelf komen de politie en de brandweer frequent langs om controle te houden op de gang van zaken rond het vreugdevuur.

Aanmelding
Vrijwilligers kunnen zich tot en met 20 december met naam en telefoonnummer aanmelden bij de heer J.W. van der Klaauw van de afdeling Veiligheid (telefoon: 071-5600669 of e-mail: jwvanderklaauw@voorschoten.nl).

Meer informatie:
Afdeling Communicatie
Telefoon: (071) 5600 620


- einde bericht -