Politie Gelderland-Midden

Politie pakt drie verdachten op na diefstal uit vrachtauto
Publicatiedatum: 28-11-2006 15:12:39

Duiven/Zevenaar - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie verdachten opgepakt van diefstal van goederen uit een geparkeerde vrachtauto langs de A12 bij Duiven. De drie, 23, 25 en 30 jaar en allen afkomstig uit Duiven werden vrijwel op heterdaad betrapt en konden na een korte achtervolging worden ingerekend.

Even voor drie uur stelden agenten een onderzoek in op de parkeerplaats Oudbroeken langs de A12 waar volgens een melding een verdacht busje zou staan waarin allerlei goederen zouden worden overgeladen. Bij aankomst van de agenten reed er net een busje weg waarvan de kentekenplaat bleek te zijn afgeplakt. Tegelijkertijd zagen de agenten een geparkeerde vrachtwagen staan waarvan het dekzeil bleek te zijn losgesneden. Na een achtervolging via de A12 richting Zevenaar ging het weer terug naar Duiven waar het busje op de Graafsingel stopte en de inzittenden te voet verder vluchtten. Met behulp van een diensthond konden de drie Eindhovenaren uiteindelijk worden gepakt. De drie zijn ingesloten. De chauffeur van de vrachtwagen had tijdens het voorval geslapen en niets van de diefstal gemerkt. De chauffeur heeft inmiddels aangifte gedaan. De vrachtwagen bleek te zijn geladen met machines. Een deel daarvan werd later teruggevonden in het busje.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten van poging autodiefstal weer op vrije voeten
Publicatiedatum: 28-11-2006 15:11:48

Bemmel - De drie verdachten die zondagochtend vroeg door de politie waren aangehouden wegens poging tot diefstal op de Randwijkstraat in Bemmel zijn weer op vrije voeten. Intussen had de politie, naast de eerder aangehouden Bemmelnaar, Gendtenaar en Nijmegenaar nog een vierde verdachte aangehouden: een 18-jarige jongen uit Haalderen. De vier hebben uiteindelijk bekend dat ze van plan waren een auto te stelen op de Randwijkstraat. Daarin waren ze echter gestoord door de komst van de politie, aldus hun verklaring. Na verhoor bleek er geen noodzaak de vier nog langer vast te houden waarop ze zijn vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs van Nijmegenaar afgepakt na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 28-11-2006 15:11:11

Elst - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs afgenomen van een 60-jarige Nijmegenaar. De man was omstreeks kwart over één op de A325 tussen Elst en Nijmegen betrapt met een snelheid van ruim 190 km/u. Op deze mag niet harder gereden worden dan 120 km/u. De Nijmegenaar trok al eerder de aandacht van de agenten op de A15 toen hij hen met zeker 140 km/u inhaalde. De agenten zetten daarop de achtervolging in en klokten de man even later met een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u. In zulke gevallen kan de politie het rijbewijs direct invorderen. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---