Geefbeest verovert Nederland

Stichting heifer

Dit is een origineel persbericht.

Een kerstcadeau met een goed gevoel
Iedereen kent het dilemma: wat geef je met kerst aan iemand die alles al heeft? Geefbeest (de naam zegt het al) heeft de oplossing: geef een beest! Symbolisch wel te verstaan, want als ontvanger geef je een dier door aan een arm gezin in een ontwikkelingsland.

Dieren geven is in werkelijkheid één van de meest effectieve manieren om armoede te bestrijden. Geefbeest is een initiatief van de stichting Heifer, een internationale ontwikkelingsorganisatie met ruim zestig jaar ervaring. Om een breder publiek aan te spreken heeft Heifer Geefbeest geïntroduceerd. De naam communiceert makkelijk en Geefbeest heeft een opvallende, eigentijdse vormgeving.

Heifer geeft geiten, koeien of andere dieren aan arme gezinnen, een ideale basis om de armoede te ontvluchten. Wereldwijd zijn al meer dan veertien miljoen gezinnen geholpen met behulp van dieren, training en nazorg van veeteelt experts.

Levende dieren zijn een bron van gezonde, eiwitrijke voeding, zoals melk of eieren. Bovendien zorgt de verkoop van deze producten voor extra gezinsinkomen, waardoor bijvoorbeeld kinderen weer naar school kunnen. Vaak kan één dier een complete familie onderhouden.

Vijfduizend gezinnen geholpen
Heifer Nederland heeft sinds 1999 al vijfduizend gezinnen in Afrika en Oost-Europa geholpen door ze koeien, geiten, kippen, bomen, bijenkorven, training en microkredieten te geven.

Heifer schenkt alleen de beste kwaliteit dieren opdat ze optimaal melk en eieren zullen geven. De dieren worden bij voorkeur aangekocht in de projectlanden zelf en de gezinnen worden van te voren getraind zodat ze op een diervriendelijke, duurzame manier voor hun dieren kunnen zorgen.

Een goed gevoel als kerstcadeau
'Het is natuurlijk fantastisch dat je met één gift daadwerkelijk een gezin uit de armoede kunt helpen,' zegt Joep van Mierlo, directeur van Heifer Nederland. 'Dat geeft een goed gevoel. Dat gevoel kun je een vriend, kennis of familielid cadeau geven met kerst, wat toch specialer is dan het zoveelste hebbedingetje. Het geven zelf werkt heel eenvoudig: als je een dier doneert via www.geefbeest.nl, krijg je het bedankpakket thuisgestuurd. Dat kun je aan iemand cadeau geven. Uniek aan de formule,' besluit Joep van Mierlo, 'is dat gezinnen die van ons een dier krijgen, het eerstgeboren jong doorgeven aan een volgend gezin. Elk geefbeest resulteert dus in een hele reeks 'doorgeefbeesten'. Eén gift heeft zo verstrekkende gevolgen.'

Alle kerstcadeaus, van geiten tot bijenkasten, zijn te bekijken en te bestellen op de website www.geefbeest.nl Ook kun je een cadeaucatalogus aanvragen.


-EINDE PERSBERICHT-