Met CJP 1 uur privé in Het Rijksmuseum Amsterdam

Stichting cjp

Als CJP-er kun je zo maar in aanmerking komen om het Rijksmuseum helemaal voor jezelf te hebben. Als onderdeel van de samenwerking tussen CJP en het Rijksmuseum maakt iedere CJP-er kans op deze prijs. Het beantwoorden van een meerkeuzevraag op de CJP-site is al genoeg om kans te maken om een uur lang samen met je 30 beste vrienden langs de wereldberoemde schilderijen van Rembrandt en Vermeer te lopen.

Als CJP-lid kun je in de maand december op www.cjp.nl een meerkeuzevraag beantwoorden over het Rijksmuseum Amsterdam. Uit de deelnemers wordt een winnaar gekozen die zelf een dag mag uitkiezen waarop hij of zij met 30 beste vrienden een unieke ervaring kan beleven: het wereldberoemde Rijksmuseum helemaal voor zichzelf. Deze speciale actie onderstreept de intensieve samenwerking tussen het Rijksmuseum Amsterdam en de Stichting Cultureel Jongeren Paspoort. Alle jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum en jongeren boven de 18 jaar krijgen op vertoon van CJP 25% korting op de toegangsprijs.

Jongeren willen best een museum bezoeken, mits dat binnen de juiste context gebeurt. En dat is niet alleen een goede presentatie, maar ook doelgroep gerichte marketing. Met deze actie proberen we dit te onderstrepen, zegt Walter Groenen, directeur CJP. De discussie gaat nu vaak over gratis toegang in alle musea, maar de vraag over hoe we jongeren bereiken heeft minder met prijs te maken, maar veel meer met hoe we jongeren willen en kunnen bereiken om ze te verleiden tot een museumbezoek. CJP doet veel meer dan alleen korting geven, we schrijven, onderzoeken en discussiëren vraag en aanbod van Nederlandse musea en we proberen die kennis te delen met de sector.

Het Rijksmuseum is een waar erfgoed voor Nederland en dus ook voor de jeugd. Door deze opmerkelijke actie willen we laten zien dat wij jongeren belangrijk vinden, aldus Ronald de Leeuw, directeur Rijksmuseum Amsterdam.


---