Ingezonden persbericht


Persbericht

Gratis Parallels update voor virtualisatie met Windows Vista

Volledige ondersteuning voor PC's met Vista en dubbel zo snelle prestaties voor Vista virtuele machines

Renton, USA, 28 november 2006 - Parallels maakt virtualisatie voor Windows Vista mogelijk via een gratis update voor Parallels Workstation 2.2 voor Windows en Linux. Parallels Workstation is gebruiksvriendelijke software voor desktop virtualisatie waarmee gelijktijdig meerdere besturingssystemen kunnen worden gedraaid op één PC die Linux of Windows als basis besturingssysteem gebruikt. Met de update is de software nu dus ook in te zetten via Windows Vista.

Naast volledige ondersteuning voor PCs die Windows Vista als hoofd besturingssysteem draaien verbetert de update ook de prestaties van Windows Vista virtuele machines tot 200 procent. Bovendien omvat de update een compleet Parallels Tools-pakket voor deze virtuele machines. Parallels Tools wordt mee geleverd met Parallels Workstation en is een gratis pakket hulpmiddelen voor het verbeteren van de video-, geluids- en netwerkmogelijkheden voor virtuele machines. Daarnaast maakt het pakket zowel bestandsuitwisseling als het knippen, kopiëren en plakken van gegevens tussen besturingssystemen mogelijk.

Met Parallels Workstation 2.2 kunnen gebruikers gelijktijdig elke versie van Windows (inclusief Beta en RC builds van Windows Vista), elke Linux-versie, Solaris, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, OS/2, eComStation of DOS draaien in een stabiele, veilige virtuele machine op elke computer die Windows 2000, XP, 2003 of Vista of om het ven welke versie van Linux draait. Hiervoor is opnieuw opstarten of 'partitioning' niet nodig; de gebruiker hoeft zijn desktop nooit af te sluiten of te verlaten om toegang te krijgen tot een virtuele machine.

"De hele wereld gebruikt Windows, dus was het belangrijk voor ons om snelle en stabiele primaire en gast OS-ondersteuning te bieden voor Vista, de nieuwste generatie van dit belangrijke besturingssysteem", aldus Benjamin Rudolph, Marketing Manager bij Parallels. "Nu kunnen gebruikers Vista niet alleen testen op een veilige virtuele machine, maar ook elk ander besturingssysteem draaien in een virtuele machine op elke PC met Vista als het basis besturingssysteem. Op deze manier biedt Workstation het beste van twee werelden."


Geregistreerde Parallels-gebruikers ontvangen de Workstation 2.2 update automatisch als ze de auto-update mogelijkheid hebben ingesteld. Daarnaast is het handmatig downloaden en installeren mogelijk via www.parallels.com/en/download/workstation. De update is gratis. Bij het upgraden naar Workstation 2.2 hoeven gast-besturingssystemen en applicaties niet opnieuw te worden geïnstalleerd. Wel moet Parallels Tools opnieuw worden geïnstalleerd.

Nieuwe gebruikers kunnen een testversie (15-dagen gratis) van Workstation 2.2 downloaden en evalueren via www.parallels.com/en/download/workstation.

Het volledige product is verkrijgbaar via www.parallels.com/en/buyonline. Richtprijs is 41 euro.

Over Parallels

Parallels is een onderneming actief op het gebied van server en workstation virtualisatieoplossingen en ontwikkelt krachtige, gebruiksvriendelijke en kosten-effectieve producten die kunnen worden ingezet door alle gebruikers van Windows, Linux of Mac. De oplossingen verhogen de efficiency en verlagen de kosten van hardware en activiteiten. Alle producten beschikken over hypervisor-technologie voor krachtige, snelle virtuele machines en een intuïtieve, internetgelijkende interface voor snelle instelling en ingebruikname. Daarnaast ondersteunen alle Parallels-oplossingen de Intel Virtualization Technology, voor optimale prestaties van virtuele machines. De onderneming groeit snel en beschikt over een wereldwijd team van technische en zakelijke professionals.